Digidexo.com

Grått hår hos barn

Selv om mesteparten av tiden, er grått hår et symbol på aldring, tidvis flekker av grått hår kan sees hos unge mennesker, også barn. Hvis barnet ditt viser grått hår, er det flere mulige årsaker til denne merkelige utvikling.

Hvorfor Hair Greys

Håret begynner å gråne når melanocyttene, celler i hver hårsekken å bestemme hårfarge, vokse inaktiv. Denne prosessen er en normal del av modent voksen alder, men kan sees i barn i sjeldne tilfeller.

Arv

Tidlig gråning av håret (også kjent som canities) er oftest knyttet til genetisk arv. Hvis barnet ditt er stille denne egenskap, sjansene er noen andre i familien din har hatt for tidlig grå hår også.

Vitaminmangel

En annen mulig årsak til denne tilstanden er en mangel på vitamin B12. Dette kan skje fra å spise en meget streng vegansk diett eller utilstrekkelig absorpsjon av vitamin B12 forårsaket av kirurgi eller visse sykdommer.

Lidelser

Barndom gråning kan være et symptom på en av noen få sykdommer. Blant disse er flere forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, inkludert hypertyreoidisme, forstyrrelser vedrørende pigment i huden, særlig vitiligo, og Vogt-Koyanagi-syndrom, resultatet av et virus.

Hair Fargestoffer

Tidlig grått hår kan lett bli maskert bruke visse fargestoffer. Vegetabilske fargestoffer er et tryggere alternativ til kjemiske fargestoffer, som kan ha koblinger til hudkreft.