Digidexo.com

Behandling og Selvhjelp for Plantar fasciitis

Hælen er koblet til tærne av et tykt bånd av vev på undersiden av foten som kalles plantarfascien. Når dette vevet blir betent fra overdreven løping, overvekt, eller iført sko med utilstrekkelig støtte, skarpe hæl smerte resultater, vanligvis på dine første skritt på dagen. Det kalles plantar fasciitt, ​​uttales "planter FAA-se-eye-tis", og selv-behandling kan gi lindring.

Hvordan det skjer

Å ha flate føtter eller høye buer og står, går eller kjører i lange perioder på harde overflater kan forårsake hæl smerter i ett eller begge føttene. Ved første, begynner hælen til å skade som om du har forslått det, men smertene avtar når du begynner å gå. Ironisk nok er det mest akutte rett etter at du har vært på føttene for en stund, for eksempel sove hele natten. Hvis du ikke adressere plantar fasciitt, ​​kan det føre til andre ortopediske problemer fordi du vil begynne å gå annerledes for å unngå hæl smerter.

Lindre smerten

Reseptfrie sko innstikk eller spesielt utstyrt bue støtter (Orthotics) kan bringe lettelse hvis tilstanden er forårsaket av høye buer eller flate føtter.

Hvis smertene blir konstant, holde av føttene i et par dager. Redusere betennelse ved å behandle hælen med en ispose innpakket i et håndkle tre eller fire ganger om dagen i 15 til 20 minutter.

Hvis den typiske øvelse rutine innebærer høy effekt aktiviteter som løping eller jogging, bytt til aktiviteter som er lettere på føttene som svømming eller sykle til du er ikke lenger føle smerte.

Øvelser

Nøkkelen til å unngå eller lindre plantar fasciitt er å holde føttene sterk og akillessene og plantarfascien strukket og smidig.

Gjør en rask øvelse for å styrke føttene når du kommer ut av dusjen. Sett et håndkle på gulvet og plukke den opp med tærne et par ganger.

Plasser hendene på et bord eller mot toppen for å få støtte, så plante føttene skulder bredde hverandre med den ene foten litt foran den andre. Nå knebøy til du føler en strekk på baksiden av bena, holde hælene på bakken. Hold i 10 sekunder.

Vendt mot en vegg, lene seg mot den med hendene, bøyd armene skulderlangt fra hverandre og litt over hodet, med albuene i ca 45 grader. Forlenge beinet med sår hæl rett bak deg, men holde hælen flatt på bakken. Ta med det andre benet fremover med kneet bøyd og fot flatt på bakken. Lene seg frem mer for å intensivere strekningen i det bakre beinet. Hold i 10 sekunder.

Stå på kanten av et trinn med hælene henging av. Hev deg selv på tærne og ballene dine føtter så høyt som mulig. Sakte lavere inntil hælen er litt under nivået på trinnet.

Gjenta disse øvelsene hver dag frem til smerten er borte, og fortsetter dem å holde plantar fasciitt fra å returnere.