Digidexo.com

Årsaker til Thyroid problemer hos barn

Et barns skjoldbruskkjertelen kan oppleve mange forskjellige problemer, og det finnes en rekke mulige årsaker til disse forholdene. Hvis du mistenker at barnet ditt kan være opplever symptomer på en skjoldbrusk tilstand, er det viktig å spørre sin barnelege for å sjekke skjoldbruskkjertelen. For eksempel hvis et barn har en klump på halsen, sørg for å be om en TSH (thyroid-stimulerende hormon) test. Barnet ditt har en bedre sjanse til å utvinne og følelsen sunn raskere hvis tilstanden er diagnostisert før heller enn senere.

Medfødt hypotyreose

Medfødt hypotyreose (CH) forekommer i noen spedbarn så snart de er født. Dette er forårsaket av en utviklingsmessig problem med fosteret er skjoldbruskkjertelen. Ofte gjør den ikke ned ordentlig.

Forbigående medfødt hypotyreose

I noen tilfeller er CH bare midlertidig, og kan avta i et par måneder eller et par dager. Dette er ofte på grunn av moren ha blitt behandlet for Graves 'sykdom under svangerskapet, eller fordi mor har andre skjoldbrusk problemer.

Ervervet Hypotyreose

Ervervet hypotyreose påvirker eldre barn - ungdom eller preteens. Dette utvikler seg ofte på grunn av autoimmune sykdommer, for eksempel, Hashimotos sykdom. Jenter blir oftere rammet av dette enn gutter.

Akutt Suppurative Tyreoiditt

Dette er en sjelden tilstand, men jo større andel av tilfellene forekommer i barn. Det er forårsaket når skjoldbruskkjertelen lider en bakteriell infeksjon. Kjertelen blir betent og området er smertefullt. Noen ganger kjertelen vil bli fylt med puss. Barn vil lide en alvorlig feber med frysninger.

Thyroid Cancer

I mange tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft, er årsaken aldri oppdaget. Imidlertid, er en mulig årsak eksponering for høye nivåer av stråling eller radioaktivt nedfall (spesifikt, radioaktivt jod). Det er også en genetisk mutasjon som kan forårsake kreft i skjoldbruskkjertelen - dette kalles en autosomal dominant genetisk lidelse.