Digidexo.com

Hvordan behandle Ekstravasasjon av Vasopressin

Hvordan behandle Ekstravasasjon av Vasopressin


Vasopressin er et potent medikament som vanligvis anvendes av profesjonelt personell i behandling av hjertestans, fordi det fører til en økning i blodtrykket. Vasopressin er gitt intravenøst, noe som betyr at pasienten er i fare for ekstravasasjon - når væsker som IV løsninger lekker fra venen i det omkringliggende fettvev. Økende bruk av Vasopressin i forvaltningen av hjerte lungeredning har også økt forekomst av ekstravasasjon. Raskt behandle bloduttredelse vil avskrekke vevsskade som kan oppstå på grunn av økt blod-fartøy innsnevring på IV stedet.

Bruksanvisning

Bland 5 til 10 mg av Regitine fortynnet i 10 ml normal saltløsning.

Injiser Regitine løsningen inn i subcutaneous vev der Vasopressin har lekket ut av venen. Injisere denne løsningen innen fem til ti minutter etter at du oppdager Vasopressin har lekket inn i vev.

Overvåk Vasopressin infusjon nøye til både forebygge og behandle mistenkt vevsskade.

Tips og advarsler

  • Regitine (Fentolamin) behandler alvorlig lokal fartøy innsnevring, gjenoppretter blodtilførselen til området og motvirker effekten av Vasopressin som har lekket ut av IV området og inn i omkringliggende fettvev.
  • I alvorlige tilfeller når væsker lekker over et stort område av vev, bruke et stort volum av normal saltløsning etterfulgt av kirurgisk fettsuging av området.
  • Kun opplært krisepersonell kan utføre denne prosedyren.