Digidexo.com

Matvarer som forårsaker gass i babyer

Høre din baby gråter eller klynk i smerte er tøft for alle foreldre. En av de mest vanlige årsaker til smerte og ubehag hos babyer er gass. Gjør livet litt enklere for barnet ditt - og for deg selv - ved å lære hvilke matvarer føre til at gass i barnet ditt, og deretter å unngå dem.

Gass i babyer

Det er normalt for babyer å ha gass. Som med voksne blir gass forårsaket av kroppens manglende evne til å fordøye helt visse matvarer. Den ufordøyd mat passerer til tykktarmen, hvor bakteriene bryter det ned i ulike gasser. Gassen går så ut gjennom endetarmen. Babyer er spesielt utsatt for gass på grunn av deres umodne fordøyelsessystem. Men noen ganger babyer kan produsere overdreven gass, i så fall bør du vurdere matvarer hun spiser. Det er også en god idé for mor å unngå disse matvarene hvis hun fortsatt ammer babyen.

Meieriprodukter

Både ammet og formel-matet babyer kan lider av overdreven gass. Visse enzymer er nødvendig i magen til riktig bryte ned melkeproteiner, og mange barn har ikke nok av disse enzymene. Hvis du ammer og har eliminert andre mulige kilder til mye luft i barnet ditt, bør du vurdere å begrense mengden av melk, ost, yoghurt, smør og iskrem i kostholdet ditt. Hvis du tror at barnet ditt er å ha en reaksjon på kumelk i formel, bør du vurdere å bytte til en soya-basert formel. Men snakke med ditt barns barnelege først.

Frukt

Syren i sitrusfrukter kan være vanskelig på en babyens fordøyelsessystem. Hvis du oppdager en sammenheng mellom fôring barnet sitrusfrukter og en økning i gass, lette på å mate ham appelsiner, sitroner, grapefrukt, jordbær og tomater.

Grønnsaker

Cruciferous grønnsaker antas å være mer sannsynlig å forårsake gass enn andre grønnsaker. Disse grønnsakene inneholder brokkoli, gulrøtter, blomkål, grønnkål og bok choy.

Andre Foods

Det kan være lurt å unngå matvarer som inneholder koffein, som brus og sjokolade. Hvitløk, løk, paprika og krydret mat er også vanlige gass indusere.

Advarsel

Mange av disse matvarene er sunne og bør bare eliminert fra din eller barnets kosthold hvis det er nesten helt sikkert forstyrre henne fordøyelsessystemet. Babyer er masete for mange grunner - ikke alt kan tilskrives gass. For å avgjøre om en bestemt mat som forårsaker problemet, eliminere den fra din eller barnets kosthold i minst en uke og se om det gjør en forskjell. Eliminer kun én matvare om gangen, slik at du vet hvilken mat er å gjøre en forskjell, hvis noen.