Digidexo.com

Hvordan øke et barns hjerneutvikling

Babyer er født med svært lite instinktive kunnskap, men de har en utrolig evne til å lære. Spedbarn må lære nesten alt fra hvordan du holder hodet opp til hvordan å forstå språket. De lærer alle disse tingene ved å spille enkle spill, kommunisere med voksne og utforske verden rundt seg og sin egen kropp. Det er ingen spesiell triks for å øke et barns hjerneutvikling; jo mer du samhandler med ham, jo ​​flere muligheter vil han ha lære.

Hvordan øke et barns hjerneutvikling

•  Snakk med barnet ditt hele tiden. Hvis du tar henne ut en tur, kan du peke på gjenstander som sier noe sånt som "se på utholdende." Du kan også fortelle barnet hva du gjør når du mate, endre eller bade henne. Jo mer du snakker med barnet ditt, jo flere muligheter hun blir nødt til å utvikle sine språkkunnskaper.

Les baby bøker til barnet ditt. Bøker som er utformet for babyer har alt fra noen få ord til en setning på hver side og et bilde de går sammen med. Les på siden til spedbarn. Pek på bildet. Vis det til ham. Gi ham tid til å observere.

Spill av enkle, repeterende spill med barnet ditt. Peek-a-boo vil lære henne at du er der selv om hun ikke kan se deg. Risting en rangle forsiktig og flytte den rundt hodet hennes vil la henne lære å koble lyder og objekter. Se link i vår Resources for noen andre baby spill.

Bli med i en spillergruppe. La barnet ditt møte andre barn og leke med dem minst et par ganger i uken. Spedbarn vokse sosialt og danne vennskap ved å leke med andre barn sin egen alder.

Expose spedbarn til forskjellige lyder, former og teksturer. La ham berøre myke forskjellige stoffer, bord bøker og andre baby-safe objekter og leker for å se hva de har lyst til. Spille ham musikk og synge sanger til ham. Oppmuntre ham til å synge med.

Teach spedbarn grunnleggende baby tegnspråk. Lære henne noen enkle tegn som "ja", "nei", "sulten" og "trøtt". Dette vil la henne samhandle med verden og utvikle språkferdigheter.

Hint

  • Sørg for å gi barnet ditt stille tid når han trenger det. For mye stimulering kan overvelde babyer. La ham ta en pause ved å sitte med deg i et mørkt rom.