Digidexo.com

Viktigste årsakene til stress hos barn

Viktigste årsakene til stress hos barn


Barn kan ikke å betale regningene, støtte en familie eller være på tide å jobbe, men de opplever stress, og det påvirker deres liv like sterkt som voksne liv. Hvis barnet ditt plutselig begynner å ha mareritt, økt aggresjon eller hyperaktivitet, manglende interesse for venner eller familie, spiseproblemer eller et fall i karakterer, kan han eller hun være under mye stress. Endringer, tap, konflikt og fattige hjem forhold kan føre til stress for barn.

Endringer i Hjem Routine

Barn trives i strukturerte husholdninger med rutiner de kan forstå og forutse. Naturligvis, når noe skjer for å forstyrre deres normale rutine, barn opplever stress. Flytte til et nytt hjem eller skiftende skolene kan føre til mye stress for barn. Bringe hjem en ny baby er en stressende tid for foreldre og barn. Barn kan også bli stresset når det er mangel på struktur i deres hjem, fordi de ikke vet hva du kan forvente eller hvordan man oppfører seg.

Tap

Et barn vil oppleve stress etter å miste noe verdifullt for dem, som en sutteklut eller favorittleke. Barna opplever mye stress når møtt med foreldrenes separasjon eller skilsmisse eller tap av en kjær eller kjæledyr. Etter en katastrofe som en orkan eller terrorangrep, barn opplever stressnivå som tilsvarer antall voksne.

Konflikt

Akkurat som konflikten forårsaker stress og angst for voksne, er det skadelig for barn også. Foreldre og familiekonflikt, spesielt foreldre som hevder mye foran barna sine, ta stress på barn. Konflikt med jevnaldrende eller mobbing kan gjøre barn engstelige og redde. Lokale konflikter, som for eksempel bor i et utrygt nabolag, vil gjøre barn føler seg stresset. Barn kan også oppleve angst når de ser mange av verdens konflikter på nyhetene eller Internett. Selvfølgelig, følelsesmessig eller fysisk mishandling fører ikke bare stress for et barn, men livslange psykiske problemer.

Utviklings Endringer

Som barna vokser, kan kroppen endringer føre dem til å føle seg engstelig og stresset, særlig hvis de ikke forstår hva som skjer eller vær flau over kroppen sin. Barn føler også stress som de finne ut hvordan de skal være uavhengige og ta på seg mer ansvar. Som barn alder og begynner å føle presset til å passe inn, vil de gå gjennom en mye stress hvis de føler seg utilstrekkelig i forhold til sine jevnaldrende (dvs. ikke så smart, ikke så god i sport, ikke så attraktiv, etc). Gruppepress kan være en stor kilde til stress i tenåringer. Foreldre kan også bidra til dette stresset som de presse sine barn til å gjøre gode karakterer og utmerke seg på fritidsaktiviteter.

Fysiske behov

Når et barns fysiske behov ikke er oppfylt, vil han eller hun gå gjennom stress. Mangel på tilstrekkelig mat, husly og klær vil føre til stress, så vil mangel på søvn. Et barn som lider en større skade eller sykdom vil også føle stress. Barn trenger oppmerksomhet og hengivenhet å føle seg elsket, og en mangel på dette på grunn av overextended foreldre eller overfylte hjem eller skolesammenheng vil føre til mye stress og angst.