Digidexo.com

Utvidelse av interstitiell fibrose i Nyresyke

Nyrene rense avfallsmateriale og vann fra blodet. Enhver dysfunksjon i nyrene kan fører til avfall som hoper seg opp i kroppen. En pasient som lider av nyresykdom ville møte en rekke andre tilstander, inkludert høye nivåer av avfallsstoffer i blodet og andre kroppsdeler. Nyresykdom eller dysfunksjon er direkte forbundet med en annen stor tilstand - interstitiell fibrose - som kan slå fra mild til kronisk hos pasienter med nyreproblemer.

Definisjon

Interstitiell fibrose refererer til varig skade av nyrene 'renale tubuli og interstitiale kapillarene på grunn av akkumulering av ekstracellulær avfall i veggen av de små arterier og arterioler. I enklere termer, refererer det til arrdannelse i nyre vev på grunn av årsaker som nyre dysfunksjon eller skade. Interstitiell fibrose starter helt på utbruddet av nyresykdom og deler en gjensidig progressiv forhold til tilstand; som nyresykdom utvikler seg, så gjør interstitiell fibrose og vice versa.

Progresjon

Akkumulering av avfall som følge av redusert nyrefunksjon er den primære årsaken til interstitiell fibrose. Det er også den viktigste årsaken bak progresjon eller utvidelse av tilstanden. Når nyrene lide noen form for skade, er det en reduksjon i sin evne til å behandle og lett avfall fra kroppen. Denne skaden kan være på grunn av sykdommer så som hypertensjon og diabetes, eller infeksjon, inflammasjon, genetiske mangler eller stoff påvirkes. Uansett årsak, nyrene begynne å akkumulere avfall, noe som deretter fører til arrdannelse i vev og progresjon av interstitiell fibrose.

Symptomer

De grunnleggende symptomer på renal interstitiell fibrose eller nyre er de samme som de av fremrykkende nyresykdom. De omfatter endringer i vannlating mønster med problemer med vannlating; hevelse i beina; akutt håret falle; ekstrem slapphet og tretthet; hudutslett; smaksendringer blant annet metallisk smak i munnen; alvorlig kvalme; svimmelhet; og ben smerter. Disse symptomene er ikke omfattende, og det kan være andre symptomer avhengig av stadium av tilstanden og pasientens fysiologi.

Diagnose

Interstitiell fibrose ikke viser noen synlige symptomer helt i starten, og så det er veldig vanskelig å oppdage. Men enkelte mennesker behandles på høy risiko for interstitiell fibrose på grunn av sin familiehistorie med sykdommen. Slike personer bør gjennomgå rutinemessige urin, blod og imaging tester for å påvise eventuelle spor av interstitiell fibrose. Periodisk testing er den eneste måten å oppdage denne tilstanden i tide.

Forebygging

Det finnes ingen kjent metode for å forebygge enten nyresykdom, eller det tilhørende ekspansjon av interstitiell fibrose. Imidlertid kan visse forholdsregler tas av høyrisikopersoner for å bremse utviklingen av forholdene. Disse inkluderer regelmessige kontroller for å avdekke forholdene og starte behandling. Pasienter med diabetes og hypertensjon bør få riktig behandling for disse forholdene. Pasienter med nyreproblemer bør også ideelt holde seg borte fra ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). En studie av Dr. Kleinknecht, publisert i mai 1995 utgaven av Semin Nephrol, viser at NSAIDs kan føre til akutt interstitiell fibrose.