Digidexo.com

Hvordan håndtere smårollinger som ikke vil spise

Hvordan håndtere smårollinger som ikke vil spise


Lære å håndtere en pjokk som ikke vil spise er ikke en enkel prosess. Å tvinge barnet til å spise kan føre til langvarige spiseproblemer. Å la barnet ditt til å hoppe over måltider kan føre til mangelsykdommer. Småbarn som nekter å spise på grunn av kontrollspørsmål må håndteres på en annen måte. Bygge opp barnas appetitt gjennom fysiske aktiviteter, begrense væskeinntak før måltider, fikse rime serverer størrelser og holde til en tidsplan er bare noen av måtene å oppmuntre kresen småbarn å spise.

Hvordan håndtere smårollinger som ikke vil spise

•  Se etter tegn på ubehag eller sykdom. Fysiske problemer, som for eksempel sår hals, spirende tann eller begynnelsen på en sykdom kan påvirke en pjokk matvaner.

Oppmuntre din pjokk å jobbe opp en appetitt. Hvis pjokk er rett og slett ikke er sulten, bør du vurdere trening eller spill som vil bruke opp energi. Danse til musikk, spille et spill i bevegelse eller gå en tur rett før måltid tid.

Limit væskeinntak og snacks før måltider. Småbarn har en tendens til å fylle opp på juice, melk eller snacks i løpet av dagen, og etterlater ingen appetitt for regelmessige måltider. Gi småbarn juice eller melk etter endt måltid. Unngå kommersielle juice med høyt sukker.

Serve rime serverer størrelser. Småbarn har små mager som kanskje ikke er egnet for tre store måltider. Fikse fem på seks små måltider for din pjokk i løpet av dagen i stedet. Velg mat klokt og inkluderer frisk frukt og grønnsaker.

Ha sunn snacks lett tilgjengelig. Mange småbarn liker ikke å slutte å spille til å sitte og spise. Legg igjen en liten tallerken med gulrot pinner, skiver ost eller cheerios på et bord i ditt barns lekeområde. Tillat småbarn å spise fornuftige porsjoner i løpet snack tid som de spiller.

Serve måltider på samme tid hver dag. Småbarn krever en konsekvent måltid rutine der de spiser måltider og snacks på samme tid hver dag. Når faste måltider blir servert, vil pjokk gradvis begynne å føle deg sulten rundt måltid tid.

Tilby en non-food belønning for en fullført måltid. Oppmuntre pjokk å fullføre et måltid ved å tilby en favoritt godbit, spill eller spesiell tur til butikken for en billig leketøy. Unngå å tilby en belønning hver kveld slik at det blir en spesiell begivenhet for pjokk.

Hint

  • Innse at å nekte å spise er en vanlig atferd hos småbarn. Mange småbarn bruke mat som en form for kontroll som de kan velge om du vil spise eller ikke spise. Snakk med din pjokk barnelege eller fastlegen om vitamintilskudd hvis du er bekymret for at din pjokk mangler i ernæring.