Digidexo.com

Hva kan jeg putte på min ark for å slå tilbake Veggedyr?

Hva kan jeg putte på min ark for å slå tilbake Veggedyr?


Veggedyr (Cimex lectularius) er små, parasittiske insekter som vanligvis hjemsøke madrasser, sofaer og klær. De overlever ved fôring av blod av mennesker eller andre varmblodige dyr. Deres biter forårsake mild irritasjon, men er som regel ufarlig. Selv om nesten helt utryddet på 1940-tallet, har veggdyr opplevd en renessanse de siste tiårene.

Biologi og Habitat

Den allestedsnærværende felles Veggedyr er den arten beste tilpasset infesting menneskelige miljøer. En voksen Veggedyr er omtrent 5 mm lange og 3 mm bred, flat og oval-formet, med en rødbrun farge. Vanligvis mest aktive rett før daggry, biter en Veggedyr sine ofre ved hjelp av to rør, en som injiserer spytt inneholder bedøvelse og en annen for å trekke blod. Offeret ikke vanligvis føle den første bit og bare realiserer det som et resultat av bittet er kløende natur, som oppstår på grunn av en allergisk reaksjon på Veggedyr s bedøvelse.

En madrass er et ideelt sted for en Veggedyr infestation grunn av sine folder og mørke områder, samt sin nærhet til mennesker. Veggdyr er lett spres med mennesker sover i forskjellige senger og transporterer dem på klær eller sengetøy. Av denne grunn hotell eller motellrom er spesielt gode steder for Veggedyr infestation.

Steam

Mange hjem damprensere kan brukes til å fjerne veggdyr, men det er viktig å sørge for at en "tørr steam" funksjonen er tilgjengelig for å unngå soaking madrassen, som i det lange løp kan oppmuntre til spredning av veggedyr. Når tørr dampende en madrass, være spesielt oppmerksom på folder eller flaps hvor veggdyr er mer sannsynlig å leve. Det kan ta flere behandlinger av damp for å fjerne et angrep.

Herbal rettsmidler

Behandlinger med lavendel, timian, tea tree og eukalyptus oljer har vært brukt til å forsøke å drepe veggdyr på en naturlig måte uten sterke kjemikalier. Selv om det ikke er bevist at disse oljene virker, mange rapporterer at de har sett en reduksjon i antall biter de mottar etter påføring en essensiell olje til sin madrass. En vanlig måte å bruke disse oljene er å fortynne en liten mengde hver i vann olje før sprøyting det på befengt madrass. Ved hjelp av essensielle oljer ufortynnet har vært kjent for å irritere huden, så det er viktig at det brukes med måte.

Profesjonell rengjøring

Den mest effektive måten å fjerne veggdyr er ved å konsultere en profesjonell utgassing selskap. De vil være profesjonelt trenet og har tilgang til behandlinger som ikke er tilgjengelige for allmennheten. Når du velger en fumigator bør du sjekke for å sikre at de har tilstrekkelig ansvarsforsikring, og ber om at de garanterer suksess for sitt arbeid. Selv med profesjonell behandling tar det ofte mer enn ett program for å fjerne en Veggedyr infestation.

Forebygging

Det er noen dag-til-dag forholdsregler du kan ta for å redusere sjansen for veggdyr blir spredt til ditt hjem. Hvis du bor på et hotell hvor du mistenker at det kan være veggdyr (det er alltid verdt å sjekke madrassen før du seng ned), holde klærne av sengen. Noen klær som er igjen på en infisert seng risiko plukke opp veggdyr. Dernest holde kofferter lukket når de er på hotellrommet, som veggdyr er i stand til å klatre inne åpne kofferter. Til slutt, i tilfelle du er bitt, informer hotellet ledelsen slik at de kan flytte deg til en ny plass og behandle rommet.