Digidexo.com

Hvordan kan jeg finne ut hva min vekt bør være?

Å være overvektig er en prediktor for risikofaktorer i å utvikle hjertesykdom, diabetes og andre sykdommer. Bare hopper på skalaen er ikke tilstrekkelig for å avgjøre om vekten din er akseptabelt fra et helsemessig synspunkt. The National Heart, Lung and Blood Institute anbefaler å måle din Body Mass Index (BMI), som er et mål på kroppsfett i forhold til din høyde og vekt.

Beregn Det

MedlinePlus tilbyr denne formelen til å regne ut din BMI. Vei deg og multiplisere vekten din med 703. Konverter din høyde i inches (multiplisere antall meter høy du er med 12, og deretter legge inches til resultatet). Dele resultatet fra den første beregningen av høyden din i inches. Fordel som resultat av høyden din i inches. Du har nå din BMI.

BMI Chart

Sjekk tabellen for å se hvor resultatet av regnestykket faller, og det vil vise om du bør være bekymret for vekten din. Du er et unntak fra BMI diagram hvis du er en kroppsbygger fordi din BMI kan være mye høyere, da muskler veier mer enn fett, er du 65 år eller eldre, fordi en litt høyere BMI kan beskytte deg mot osteoporose eller du er et barn. Dette diagrammet er bare for voksne.

Livvidde

The National Heart, Lung and Blood Institute anbefaler at du sjekker ikke bare din BMI, men også livvidde for en mer nøyaktig angivelse av risikofaktorer. Plasser et målebånd tett rundt midjen din og registrere resultatet. Sjekk resultatet med kartet, i forbindelse med din BMI. Hvis du hadde problemer med beregningene i kapittel 2, er det en online BMI kalkulator på http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmicalc.htm .

Ideal Vekt

Hvis du bruker online kalkulator av § 3, kan du skrive inn forskjellige vektverdier til du finner den vekt som plasserer deg innenfor akseptable retningslinjer for din høyde, ved hjelp av BMI-metoden. Husk å ikke endre verdien for din høyde.