Digidexo.com

Effekter av overgangsalder på det kardiovaskulære systemet

Menopause er scenen i et kvinne liv der hennes år med fruktbarhet kommet til en slutt. Alle kvinner må gå gjennom det, men de hormonelle endringene forbundet med overgangsalderen kan bringe mer enn en serie av ubehagelige symptomer, som hetetokter, søvnforstyrrelser, humørsvingninger og opphør av menstruasjon. Menopause også kan påvirke hjerte-karsystemet.

High Blood Pressure

Hormonelle svingninger samt biokjemiske endringer i løpet av denne tiden av livet kan bidra til opptrapping i blodtrykket, også kjent som hypertensjon. Dette er delvis på grunn av måten kroppen din reagerer nå til natrium i kosten, men den typiske gevinst i vekt kan også spille en rolle i utviklingen av høyt blodtrykk.

High Blood Cholesterol

En annen effekt av overgangsalderen på kvinnelige kardiovaskulære systemet er høyt kolesterolnivå. Når du nærmer deg denne fasen av livet, både high-density lipoprotein (HDL) kolesterol og low-density lipoprotein (LDL) kolesterol nivåer endres, med en nedgang og økning i nivåer, henholdsvis. Nedgangen i HDL-kolesterol, som regnes som "gode" kolesterolet, kan øke risikoen for hjertesykdom mens økningen i LDL-kolesterol, som regnes som "dårlig" kolesterol, kan føre til åreforkalkning.

Åreforkalkning

Åreforkalkning er en innsnevring og åreforkalkning. Når blodtrykket øker, som er ofte sett i overgangsalderen, det tar en toll på elastisiteten i blodårene. Dette kan føre dem til å tykne og stivne. Sammen med økningen i kolesterolnivået, kan disse allerede herdet arterier begynner å hope seg opp fettavleiringer, ytterligere innsnevring av blodårene.

Lunge sykdommer

Ettersom trykket og plakk sammen blodkarene for å herde og smale, menopausale kvinner er på et høyere risiko for utvikling av arterielle sykdommer, så som koronar arteriell sykdom og karotid arteriesykdom. Med koronarsykdom, blodårene som forsyner blod til hjertet ditt smal, begrense blodstrøm, oksygen og næringsstoffer til dette organet, som kan påvirke sin samlede funksjon. Med carotisar sykdom, de store blodårene til hodet lide denne innsnevring og herding. Som med koronarsykdom, reduserer denne tilstanden flyten av blod, men denne gangen til hjernen, noe som kan forårsake et slag.

Hjertesykdom

Kvinner går gjennom overgangsalder, samt de som har nådd overgangsalderen har økt risiko for å utvikle hjertesykdom, som ofte er et begrep som brukes for å beskrive de forhold som allerede er nevnt, men også innebærer skade på hjertet selv. På grunn av nedgangen i østrogennivået, ikke hjertet pumpe ikke som det vanligvis ville gjort. Dette kan føre til arytmier (uregelmessige eller raske hjerteslag), angina (brystsmerter), hjertesvikt og hjerteinfarkt.

Komplikasjoner

Med noen av disse forholdene i det kardiovaskulære systemet, er en kvinne på et høyere risiko for å lide alvorlige komplikasjoner. For noen kvinner i overgangsalderen, kan økningen i blodtrykk og kolesterolnivå føre til hjertesvikt. For andre, kan menopause ta en økt risiko for hjerteinfarkt, en hendelse der blod er begrenset fra hjertet. Menopause kan også føre til arytmier, angina og selv slag hvis du ikke ser på din helse.