Digidexo.com

Alstroemeria Dermatology Reaction

Alstroemeria Dermatology Reaction


Alstroemeria vokser naturlig i de kjøligere fjellområdene i Brasil, Chile og Peru. Sitt vanlige navn er den peruanske lilje eller Lily of inkaene. Trompetformede blomster som små liljer vises på spissen av forgrening stengler, som kan være 2-3 meter høy. Blomstene kommer i en rekke farger og har flekket eller stripet markeringer. Alstroemeria er en av mindretallet av planter som kan føre til en dermatologisk reaksjon.

Planter og Dermatitis

Planter kan føre til et bredt utvalg av hudproblemer og er den viktigste årsaken til allergisk kontaktdermatitt, dvs. en hudreaksjon etter berøring av anlegget.

I USA, den største årsaken til allergisk kontakteksem er planter av Toxicodendron familien, som inkluderer gift eik og Poison Ivy. Mer enn 50 prosent av den amerikanske befolkningen viser en allergisk reaksjon på disse plantene.

Blomsterbutikker, gartnere og blomster arrangører er mest utsatt for å utvikle en allergisk reaksjon på Alstroemeria, selv om en publikasjon i PubMed stater dette skjer bare i små antall blomsterbutikker.

Allergisk kontakteksem

Allergisk kontakteksem (ACD) må ikke forveksles med allergisk eksem.

I "Contact Dermatitis, Allergisk", sitert i emedicine.com, Daniel J. Hogan, MD, forklarer at allergisk eksem er betennelse i huden forårsaket av kjemikalier som kommer i direkte kontakt med huden.

ACD er en allergisk reaksjon forårsaket av kontakt med en bestemt allergen (allergifremkallende stoff) som den enkelte er sensitive. Hudreaksjonen kan vises noen tid etter eksponering for allergenet. Det er denne type dermatologiske reaksjoner som er forårsaket av planter slik som Alstroemeria.

Allergenet

Allergenet i Alstroemeria er et enzym som heter tuliposide, som når huden gjennom nylig skadet pærer og stammer av blomsten. Tuliposides er også funnet i liljer og, som navnet antyder, i tulipaner. Den allergisk reaksjon som kan skyldes eksponering hos sensibiliserte personer kalles vanligvis tulipan fingre.

Ble gjort de første rapportene om allergiske reaksjoner på Alstroemeria i 1970, tiåret der det ble innført som et kutt blomst.

Tegn på Tulip Finger

Allergisk reaksjon på Alstroemeria omfatter rødhet, fortykkelse og splitting av fingertuppene, som er veldig sår og øm. Små blemmer kan også være til stede, og noen ganger neglene gradvis falle av. I sjeldne tilfeller, som eksem løser, kan huden vise depigmentation (tap av farge).

Mennesker er berørt av denne allergien må unngå kontakt med utløsende planter og blomsterbutikker som utvikler tilstanden ofte endre sitt yrke.

Kryssreaksjoner.

Personer som er følsomme for Alstroemeria har ofte en allergisk reaksjon på andre planter, spesielt klatring plante bomarea; Dioscorea hispida (berusende yam); Erythronium (dogtooth fiolett); Gagea (Star of Bethlehem); Fritillaria (slangens hode fritillary).

Kokker noen ganger utvikle de samme dermatologiske reaksjoner som svar på hvitløk, selv om en artikkel i «Archives of dermatologisk forskning" sier at hvitløk ikke inneholder tuliposides.

Allergenet tuliposide er i stand til å passere gjennom vinyl hansker; berørte enkeltpersoner bør bruke nitrilhansker.