Digidexo.com

Terapeutiske øvelser for ALS

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er også kalt Lou Gehrig sykdom etter baseball-spilleren som døde av det i 1941. Dette nevrologisk lidelse slutt forlater pasienter som ikke å spise, snakke eller puste på egenhånd.

Terapeutisk trening kan lette muskel tetthet og smerte og gi pasientene en bedre livskvalitet.

Tøyningsøvelser

Stå med ryggen, hæler, skuldre og hodet presset mot en vegg. Flytt begge føttene fremover og bøy knærne slik at ryggen glir ned veggen et par inches. Stram magemusklene og presse korsryggen inn i veggen.

Plasser begge hendene på korsryggen og bøy bakover, holde knærne låst.

Ligg med ansiktet ned med håndflatene på gulvet i skulderhøyde. Skyv opp for å heve den øverste halvdelen av kroppen din, senke kroppen og gjenta.

Ligg på ryggen med begge knærne bøyd. Grab ett kne med hendene og trekk den bakover mot motsatt skulder til du kjenner en god strekk. Senk benet til gulvet og gjenta med den andre kneet.

Hold alle disse strekningene i minst fem sekunder.

Nakke og Trunk Øvelser

Hvis nakken og muskulaturen i underkroppen er svake, vil du ikke være i stand til å sitte rett opp og opprettholde god holdning, noe som kan resultere i smerter og stivhet. Trene halsen og bagasjerommet forbedrer ryggraden mobilitet og gjør god holdning enklere å vedlikeholde.

Ligg på ryggen med begge knærne bøyd. Løft baken til en "bro" posisjon - noe som gjør det så jevnt som mulig - samtidig som du skyver ned i gulvet med føttene. Få noen til å holde føttene hvis du har problemer med denne øvelsen.

Stå rett opp og bøy hodet ned slik at haken berører brystet. Hold i minst fem sekunder, heve hodet opp igjen og gjenta.

Holde hodet rett, skyver haken tilbake så langt du kan, gi deg selv en dobbel hake. Du skal føle en fin strekk i øvre del av nakken din.

Arm Øvelser

Arm øvelser bedre førlighet i armer, hender og fingre.

Med håndflatene vendt opp, flytte tommelen mot tuppen av hver finger.

Sitt i en behagelig stol, plasserer håndflatene flatt på knærne, spre fingrene, og deretter bringe dem sammen igjen.

Hold hendene dine ut foran deg og slår hodet, skuldrene og armene til høyre. Hvil og gjenta øvelsen til venstre.