Digidexo.com

Hvorfor er Augmentin Foreskrevet?

Augmentin er merkenavnet for en reseptbelagte medisiner som inneholder amoxicillin og calvulanate. Leger ofte fore Augmentin for behandling av forskjellige infeksjoner forårsaket av bakterier.

Funksjon

Amoxicillin virker ved å hindre bakterieceller i å dele seg, noe som fører til døden av bakterier; imidlertid bakterier som produserer kjemikalier kjent som beta-laktamaser har potensial til å bryte ned amoxicillin. Klavulanat virker ved å gjengi disse destruktive kjemikalier inaktiv, noe som øker effektiviteten av amoksicillin.

Bruk

Leger foreskrive Augmentin å behandle visse typer av øret, nedre luftveis, sinus, hud og urinveisinfeksjoner. Augmentin er effektiv mot bakterier stammer som inkluderer H. influenzae, Branhamella, staphylococcous, E. coli, Klebsiella og Enterobacter.

Time Frame

Leger vanligvis fore 250 mg av Augmentin hver åttende time eller 500 mg hver 12. time for behandling av bakterielle infeksjoner. Hvor lang tid som du trenger for å ta Augmentin varierer avhengig av type og alvorlighetsgraden av infeksjonen og din generelle helse.

Legemiddelinteraksjoner

Augmentin er vanligvis ikke foreskrevet for pasienter som har behov for å ta gikt medisiner probenecid eller allopurinol, som denne kombinasjonen utgjør en høyere risiko for bivirkninger fra både narkotika.

Betraktninger

Fordi Augmentin er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger sjelden foreskrive stoffet til bruk hos gravide kvinner. Hvis du har en historie med kronisk diaré, nyre- eller leversykdom eller dysfunksjon, mononukleose, fenylketonuri eller allergiske reaksjoner på amoxicillin, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.