Digidexo.com

Healing Tid for en skulder ute av ledd

Skulderen er en type kjent som en felles kuleledd. Det betyr at leder av humerus (bein i overarmen) passer inn i en liten væske kopp laget av brusk, kjent som labrum. Dette åpner for støtte av humerus og produserer et komplett spekter av bevegelse i skulderleddet. Imidlertid, i en skulder forvridning, humerus kommer ut av koppen labral, noe som resulterer i smerte og en relativ manglende evne til å bevege armen.

Typer forstuet Shoulders

Det finnes to hovedtyper av forstuet skuldrene. En fremre forvridning oppstår når hodet på overarms er slått ut av skulderleddet til det fremre (forsiden) av legemet, og kan være forårsaket av fallende på en utstrakt hånd eller ved traume til baksiden av skulderen. En bakre forvridning, noe som er mindre vanlig, oppstår vanligvis på grunn av et plutselig slag mot forsiden av skulderen. Generelt fremre dislocations leges raskere enn bakre dislocations.

Behandling og Tidslinje

Den innledende fasen av behandlingen er å presse hodet av humerus tilbake i skulderleddet. Dette gjøres enklest umiddelbart etter forvridning, som etter 30 minutter eller så skjøten blir hoven og stiv. Hvis dette skjer, kan IV smertestillende medikamenter eller muskelavslappende være nødvendig å presse leddet tilbake på plass. Etterpå vil legen plassere den skadde armen i fatle som vil immobilisere leddet. Dette seilet skal brukes i to eller tre uker. Etter det, vil fysioterapi være foreskrevet for å fortsette den helbredende prosessen.

Komplikasjoner

Det er to hoved komplikasjoner hvor en lege vil se ut. Den første og mest bekymringsfulle er enhver prikking, nummenhet eller tap av følelse i armen, noe som kan indikere en skadet eller kuttet nerve. Hvis dette er tilfelle, kan kirurgi være nødvendig å reparere nerver for å unngå permanent tap av følelse. Den annen komplikasjon er en fraktur av humerus, som kan være på grunn av traumer av med hode dratt ut av skulderleddet. Dette kan bli diagnostisert med en X-ray, og en brukket humerus vil øke den helbredende tid, og kan trenge ortopedisk kirurgi.

Samlet Healing Tid

Generelt vil en forstuet skulder fullstendig leget innen fire til tolv uker. Hvor lang rekonvalesenstid er avhengig av en rekke faktorer, inkludert mengden av strukturell skade på musklene ved tidspunktet for den forvridning, en alder av pasienten (yngre pasienter gro raskere) og den fysiske terapiregime. Når helbredelsesprosessen er over, vil pasienten ha hele spekteret av bevegelse, selv om enkelte aktiviteter, for eksempel plutselig dreiemoment på skulderen, vil fortsatt føre til smerter i opptil et år.

Viktigheten av Therapy

Hovedmålet med fysioterapi er å styrke skuldermuskulaturen. Dette har to funksjoner. Primært, fungerer det å bidra til å styrke skuldermuskulaturen som ble skadet i skulderen forvridning samt bidrar til å gjenopprette skulder styrke. Den andre funksjonen til å styrke disse musklene er å bidra til å holde skulderleddet intakt i fremtiden. Unnlatelse av å overholde fysioterapi kan la støttemusklene svake, noe som vil redusere skulder stabilitet, som fører til en større risiko for forvridning og andre skader.