Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på magevirus?

Magevirus kan påvirke hvem som helst, i alle aldre. Men den unge, eldre og de med nedsatt immunforsvar har større risiko for mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel dehydrering. Magevirus er årsaken til millioner av tilfeller av diaré hvert år i USA. Viruset påvirker store og små tarmen og kan vare opp til 10 dager. Det er ikke en spesifikk behandling er tilgjengelig for et magevirus, men symptomene kan ofte behandles med over-the-counter medisiner, rikelig med væske og hvile.

Identifikasjon

Magevirus blir ofte feilaktig referert til som magen influensa - influensa er ikke årsaken til et magevirus. Legemiddel, er tilstanden referert til som viral gastroenteritt. Viruset er ikke forårsaket av bakterier eller parasitter - salmonella eller e-coli - heller. Snarere er det ofte gått over til av de som feilaktig vaske hendene. Andre årsaker kan inkludere å dele mat eller drikke av en infisert person, eller ved skjemt skalldyr og vann (se Referanse 2).

Vanlige tegn og symptomer

Magevirus er smittsom og påvirke folk i alle aldre. Tegn og symptomer på viruset oftere inkluderer vannaktig avføring, kvalme og oppkast. Dette kan føre til dehydrering, en bekymring med magevirus. Det er viktig å drikke rikelig med væske med et magevirus for å unngå mer alvorlige problemer forårsaket av dehydrering. Det er ikke noen spesifikk behandling for viruset; men kan håndtere symptomene lindre noe ubehag mens syk.

Dehydrering symtpoms

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), kan dehydrering være livstruende. Overdreven tørste og tørr munn, akkompagnert med ekstrem tretthet eller svakhet kan indikere en person er dehydrert. Andre tegn og symptomer assosiert med dehydrering inkluderer mørk urin eller lite eller ingen urin, redusert evne til å produsere tårer og svimmelhet. Den NDDIC anbefaler å søke legehjelp hvis disse tegn og symptomer er til stede med et magevirus.

Andre symptomer

Andre symptomer på et magevirus kan omfatte, feber, frysninger og hodepine. Magesmerter og muskelsmerter er også symptomer på viral gastroenteritt. Symptomene kan vare opp til 10 dager, og vanligvis vises innen 2 dager til en uke etter eksponering. Imidlertid, avhengig av hvilken type av virus som forårsaker viral gastroenteritt, kan forekomsten av tegn og symptomer varierer. Det er viktig å oppsøke lege for å finne ut hvilken type magevirus påvirker en person.

Typer

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), de stammer av virus forårsaker viral gastroenteritt er rotavirus, noroviruses, adenovirus og astroviruses. Rotaviruses påvirker barn i alderen 5 år og under. Disse virusene er mer vanlig i månedene november til april, og generelt føre til diaré.

Noroviruses, den vanligste årsaken til magevirus, påvirke folk i alle aldre i løpet av oktober til april. Symptomene på en norovirus er oppkast og diaré, hodepine, muskelsmerter og tretthet.

Adenovirus oppstå året, påvirker to år gamle barn og under. Astroviruses normalt er til stede i vinter. De eldre, spedbarn og små barn er oftere plaget med astroviruses. De vanligste tegn og symptomer på denne typen er diaré og oppkast.