Digidexo.com

Er Permetrin Lethal Når Brukes for skabb behandling?

Er Permetrin Lethal Når Brukes for skabb behandling?


Skabb er en vanlig smittsom hudinfeksjon forårsaket av små midd som graver seg inn i huden for å legge sine egg. Larvene dukke opp, kompis, deretter hule under huden igjen for å gjenta syklusen. Disse infeksjonene er ofte behandlet ved påføring av en kjemisk kalt permetrin, som også brukes som et pesticid, og som er generelt antatt å være trygt å behandle skabb.

Permetrin Cream

Permetrin kremer foreskrevet for å behandle skabb er generelt 5 prosent formuleringer som er brukt en gang i uken i to uker for å behandle sykdommen. Permetrin kremer kan noen ganger føre til mindre bivirkninger som kløe, svie eller smerte; som med andre medikamenter, er det mulig at det kan oppstå alvorlige allergiske reaksjoner i sjeldne tilfeller.

Virkningsmekanisme

Selv permetrin er et syntetisk kjemisk, i struktur og egenskaper ligner det noen naturlige forbindelser som kalles pyrethrins som finnes i planter som krysantemum. Permetrin er et insektmiddel som fungerer som en nervegift i insekter. Det binder seg til spenningsavhengige natrium ionekanaler, mikroskopiske porer i nerveceller, å forstyrre overføringen av nerveimpulser, forårsaker lammelser og død i insekter som svelges dette kjemikaliet. Hos mennesker, fugler og de fleste pattedyr, derimot, permetrin ikke utviser de samme effekter.

Toksisitet

Permetrin absorberes dårlig gjennom menneskelig hud; dessuten den menneskelige leveren bryter det ned veldig effektivt, så det er raskt metaboliseres og utskilles. Det er ikke anbefalt for intern bruk, og bør heller brukes på øynene eller innsiden av nesen, munnen eller kjønnsorganene. Ifølge Mayo Clinic, er permetrin 5 prosent krem ​​generelt antas å være trygt for voksne i alle aldre, inkludert gravide eller ammende mødre. Det er ikke rapportert om dødsfall knyttet til denne behandlingen.

Kreftfremkallende

Ifølge EPA registrering informasjon om permetrin, ble den kjemiske klassifisert som "sannsynlig å være kreftfremkallende for mennesker" hvis konsumert oralt, om enn bare svakt kreftfremkallende. Selskapet baserte denne vurderingen på bevis på svak kreftfremkallende ved høye doser hos mus og rotter. Disse effektene kan være artsspesifikk, men. Hos mennesker er permetrin krem ​​påføres huden i stedet for å bli svelget, og blir dårlig absorbert.

Betraktninger

Permetrin er giftig for fisk og for katter; hvis du har en katt, ikke behandler den med permetrin. Dets effekter har ikke vært mye studert hos barn yngre enn to måneder gammel, så det er vanligvis ikke foreskrevet for pasienter i denne aldersgruppen. Den tilgjengelige bevis, men antyder at permethrin 5 prosent krem ​​er trygt for skabb behandling i mennesker av andre aldersgrupper, inkludert gravide og ammende mødre. Hvis du har spørsmål om sikkerheten av en bestemt behandling, er den beste personen til å ta kontakt med lege.