Digidexo.com

Hvordan behandle de Quervain er senebetennelse

De Quervain er senebetennelse er en tilstand der skjede, eller fôr, i sene i håndleddet blir hoven og begrenser bevegelse av senen. Det påvirker senen på tommelen område av hånden din. Hvis du lider av det, vil du oppleve smerte og ubehag i tommelen og håndleddet. Det er gjort verre av repeterende bevegelser som involverer bevegelige håndleddet side til side eller gjør en klype bevegelse med tommelen. Skrive, spille piano og hagearbeid er ofte skyldige i å bringe på de Quervain er senebetennelse.

Bruksanvisning

Bruk en splint eller en spenne til å immobilisere tommelen og håndleddet. Hold dem rett til å tillate senen å hvile. Ha på seler når du skriver eller gjør repeterende bevegelser aktiviteter.

Unngå bevegelser som er repeterende helt, når det er mulig. Sett av tid for hånden til å hvile mellom handlinger.

Unngå å bevege tommelen i en knipe bevegelse. Bruk den andre hånden når det er mulig. Unngå å krysse tommelen over håndflaten.

Unngå side-til-side bevegelser med håndleddet. Plukk din hånd opp når du strekker deg for tastene på tastaturet, i stedet for å snu håndleddet.

Alternativ oppvarming pads og is behandlinger på tommelen og håndleddet. Påfør en behandling annenhver time.

Ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse og lindre mindre smerter. Sørg for at over-the-counter smertestillende er ikke-steroid.

Snakk med legen din om kortikosteroid injeksjoner for å lindre hevelse.

Delta på alle fysiske eller ergoterapi avtaler og følge opp med alle foreskrevne styrkeøvelser. Ikke hopp øvelser som disse er utformet for å lindre smerte, styrke musklene, og redusere eventuelle irritasjon i sener.

Tips og advarsler

  • Når glasur eller oppvarming håndleddet og tommelen, gjelder ikke direkte varme eller kulde. Du vil ønske å bruke et kjøkkenhåndkle eller vaske tøy mellom isen eller varmekilde og huden din for å unngå skade på huden. For varme og is, gjelder behandling i 20 minutter om gangen.
  • Hvis du følger alle disse trinnene og retninger av helsepersonell, og du fortsatt ikke opplever lettelse, kan legen anbefale kirurgi for å bidra til å redusere smerte og irritasjon. Operasjonen er en poliklinisk prosedyre der legen din vil kutte i skjeden i sene og avlaste trykket det forårsaker.
  • Før du begynner noen hjemme behandlinger, snakke med helsepersonell.