Digidexo.com

Ulempene ved å ta vitaminer

Ulempene ved å ta vitaminer


Økningen i verdensrommet utpekt for vitamintilskudd i supermarkeder og nærbutikker reflektere en forbruker fokus på optimal helse. Kosttilskudd synes å være en attraktiv løsning til kosttilskudd næringsstoffer mangler, men dette er ikke alltid tilfelle. Noen ganger ulempene med vitamin supplement inntak større enn fordelene.

Redusert inntak av fiber

Vitamintilskudd vanligvis ikke inneholder fiber. Skifte næringsrik mat med vitamintilskudd kan derfor redusere fiber inntaket. Fiber er et stoff som utvinnes fra mat som bidrar til å tømme ut og regulere tarmkanalen. Det er også fylling, noe som bidrar til å redusere appetitten, og løselige fibrer spiller en rolle i å senke blodkolesterol.

Fytokjemikaliene tap

Tar vitaminer kan redusere din naturlige fytokjemikalier inntak. Fytokjemikalier er kjemiske stoffer i matvarer som trolig beskytte mot visse typer kreft og hjerte-og karsykdommer. De finnes i en rekke matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, nøtter og belgfrukter.

Andre tap av næringsstoffer

Når du tar vitamintilskudd, kan du gå glipp av inntak av andre nødvendige vitaminer og mineraler. En multivitamin kan gjøre opp for denne mangelen i et omfang; Men risikoen for vitamin toksisitet øker. Spise en balansert diett som består av et utvalg av frukt, grønnsaker, hele korn, protein og meieriprodukter er mer sannsynlig å gi deg den riktige balansen av alle nødvendige næringsstoffer.

Toksisitet

De fleste vitaminer er vannløselige og vil raskt bli brukt eller skylles ut av kroppen din uten å bygge opp til giftige nivåer; imidlertid er det noen vitaminer som kan bygge seg opp til farlige nivåer i kroppen. De fettløselige vitaminene A, D og E er lagret i kroppen over lengre tid og usunn oppbygging kan føre til helseproblemer som fødselsskader, kvalme, nyreskader og fordøyelseskanal lidelser. Tilskudd kan føre til toksisitet av disse næringsstoffer. Friske voksne bør inntaket ikke mer enn 10.000 IU - internasjonale enheter - av vitamin A, 2000 IE vitamin D og 1100 IE vitamin E i tillegg form per dag for å unngå giftige nivåer av disse vitaminene.

Bivirkninger: Interaksjoner

Vitaminer har potensial til å samhandle med narkotika eller forverre visse helseproblemer, og det anbefales at du informerer legen din dersom du bruker dem. Vitamin E er en av de viktigste næringsstoffene som har stort potensial til å samhandle med visse medisiner. Dette næringsstoffet kan øke risikoen for blodpropp hos personer som tar anti-clotting medisiner kan samhandle med cellegift eller strålebehandling, og har kapasitet til å redusere effektiviteten av visse kolesterolsenkende medisiner.

Redusert effektivitet

Det er fortsatt mye forskning som må gjøres for å bekrefte effektiviteten av visse vitamintilskudd. Mange tar dem med antagelsen om at de vil fungere like bra som naturlige næringsstoffer fra matvarer. I virkeligheten, kosttilskudd er menneskeskapt "næring" som ikke alltid er like effektiv i å forbedre helse som sine naturlige motstykker. For eksempel, vitamin C inge fra næringskilder kan bidra til å redusere risikoen for visse kreftformer av munn og bryst og nedre høyt blodtrykk - ved hjelp av blodtrykket medisinering - mens deres syntetiske motstykker har vist seg å ikke ha noen fordelaktig virkning redusere visse kreftformer av munn og bryst eller senking av høyt blodtrykk.