Digidexo.com

TMJ Treatment

Kjeveledd (TMJ) lidelser er ikke uvanlig i den generelle befolkningen. Faktisk så mange som 75% av voksne at de opplever en eller flere tegn på en TMJ uorden, mens i underkant av 35% har ett eller flere symptomer. For enkeltpersoner som berøres, kan TMJ lidelser være utrolig plagsomt, forårsaker smerte, problemer med kjeven og klikke i kjeven. I de fleste tilfeller symptomene forsvinner over tid; imidlertid for fortsatt symptomer, behandling alternativer er tilgjengelige.

Årsaker

Kjeveleddet er avgjørende for å tygge, svelge og snakke. Det er forskjellige årsaker til TMJ lidelser, spesielt tenner sliping eller clenching, stress, unormal okklusjon, angst eller abnormaliteter innenfor en del av kjeveleddet kalt intraartikulær disk. En eller en kombinasjon av disse potensielle årsaker kan føre til betennelse og / eller muskelsmerter eller krampe.

Diagnose og klassifisering

Symptomer på TMJ kan differensieres av lege eller tannlege og inkludere kjeve smerter, problemer med kjeve bevegelse, nakkesmerter, hodepine, klikking i leddet, eller ikke være i stand til å åpne munnen uten smerter. Basert på symptomer og smerte opprinnelse, er TMJ lidelser klassifiseres enten leddlidelser eller masticatory muskelsykdommer; denne klassifiseringen kan bidra til å bestemme hvilken behandling som er mest hensiktsmessig.

Invasiv behandling

Invasiv behandlinger for TMJ lidelser bør prøves først før man vurderer mer invasive alternativer. En lege vil mest sannsynlig gi en liste over ting som kan utføres hjemme for å lindre symptomer, som for eksempel bruk av varme til det berørte området, kjeve øvelser, avspenningsteknikker, og stress management øvelser. I noen tilfeller kan akupressur, akupunktur, hypnose eller massasje være nyttig.

Medisinske intervensjoner

Hvis symptomene ikke løse med ikke-invasiv behandling, paracetamol og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler kan anses å bidra til å forbedre smerter. Muskelavslappende eller benzodiazepiner er muligheter for muskelkramper og tenner sliping. Trisykliske antidepressiva kan også brukes til å behandle smerter forbundet med TMJ lidelser.

Etter mindre invasive behandlinger har feilet, eller i tilfelle av alvorlige TMJ symptomer, en lege kan anbefale en injeksjon av lokalbedøvelse eller kortikosteroider for å hjelpe med betennelse. Bare én injeksjon.

Dental Splinting

Dental okklusal spjelking har tradisjonelt blitt brukt til å behandle TMJ lidelser. Det finnes to typer spjelking. Tyggende splinter er skapt av en tannlege basert spesifikt på dimensjonene på munnen, med det formål å forbedre justering av øvre og nedre tenner. Dette alternativet kan være dyrt, men. Non-bitende splinter (dvs. munnen vakter) kan kjøpes på apotek og er designet for å lindre symptomene ved å åpne munnen litt. Dette i sin tur vil bidra til å redusere muskelspenninger og stoppe tenner knuger og sliping.