Digidexo.com

Symptomer å diagnostisere kols

Kronisk obstruktiv pulmonal sykdom (COPD) beskriver en gruppe av progressive lungelidelser som kan omfatte kronisk bronkitt eller emfysem, eller en kombinasjon av begge. Helsepersonell se etter følgende symptomer når de vurderer en diagnose av KOLS.

Kortpustethet

Kjent som andpustenhet eller den medisinske termen "åndenød", er dette vanlig symptom kommer på gradvis og først bare oppstår etter fysisk anstrengelse. Enkeltpersoner i alvorlige stadier av KOLS kan oppleve kortpustethet mens bare spise et måltid.

Kronisk hoste

Det amerikanske National Hjerte Lung and Blood Institute definerer kronisk hoste som "en pågående hoste eller en hoste som produserer store mengder slim." Det er også kalt en "røykhoste."

Tungpustethet

En tungpustethet lyd high-pitched er gjort når en person med KOLS puster gjennom trange luftveier i lungene. Ifølge Pneumonologi Channel, "noen ganger tungpustethet høres bare om natten eller med anstrengelse."

Tetthet i brystet

Overflødig slim i lungene sammen med trange luftveier fører til en person med KOLS til å føle en innstramming følelse i brystet som kan påvirke puste. Denne følelsen kan også være et tegn på en lungeinfeksjon.

Alvorlige symptomer

Mer alvorlige symptomer kan oppstå som sykdommen utvikler seg, eller om personen har en akutt forverring av sykdommen. Disse symptomene er uforklarlig vekttap, hoste opp blod, hevelse i ankler eller ekstremiteter (ødem), og en blålig farge på leppene, fingertuppene og spiker senger.