Digidexo.com

Muskel-og Symptomer på Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som først og fremst fører til tørre øyne og en uttørket, tørr munn og svelg. Tørrhet kan påvirke andre deler av kroppen, så vel, inkludert hud og slim slimhinnen i nesen. Trøtthet forekommer ofte og kan være ødeleggende. I tillegg har noen personer med Sjøgrens syndrom utvikle muskel-skjelettsymptomer.

Autoimmun lidelse Kjennetegn

Som revmatoid artritt og lupus, er Sjøgrens syndrom regnes som en autoimmun bindevevssykdom som påvirker ledd, muskler og hud. Sjøgrens noen ganger utvikler seg etter et individ har allerede en annen autoimmun lidelse, og det er mistanke når det primære symptom, tørrhet, oppstår.

Inflammatorisk Joint Pain

Inflammatorisk leddsmerter lik som revmatoid artritt oppstår hos pasienter mange Sjøgrens syndrom. Det har en tendens til tilbakefall og oppstår på nytt, og vanligvis påvirker begge sider av kroppen i et symmetrisk mønster. Leddgikt symptomer kan oppstå år før tørrhet, noe som gjør Sjøgrens vanskelig å diagnostisere, spesielt siden det noen ganger dukker opp i forbindelse med revmatoid artritt.

Artralgi

Noen mennesker med Sjøgrens syndrom erfaring noninflammatory leddsmerter, eller leddsmerter. Denne smerten kan være en verkende følelse, og det skjer uten hevelse og rødhet forbundet med inflammatoriske lidelser.

Myositt

Pasienter Sjøgrens syndrom også ofte oppleve myositt, eller muskelvev betennelse. Dette fører til svakhet inflammasjon, smerte, eller begge deler. Svakhet påvirker ofte hoftene, og kan gjøre det vanskelig for personen å komme opp fra sittende stilling. Pasienten kan være stiv til tider og har begrenset mobilitet. Noen ganger myositis kan føre til vanskeligheter med å puste og svelge.

Myalgi

En annen muskel-skjelett symptom assosiert med Sjøgrens syndrom er myalgi, eller noninflammatory muskelsmerter eller verkende. Igjen kan dette føre til vanskeligheter med diagnose, som symptomene er lik fibromyalgi, karakterisert ved kroniske muskel-smerter i hele kroppen.

Behandling

Fordi Sjøgrens syndrom ikke har en kur, fokuserer behandling på å lindre symptomer og bedre livskvalitet. For muskel-skjelettsmerter, leger vanligvis anbefaler aspirin eller en annen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som ibuprofen eller naproxen. Pasientene kan også bruke paracetamol (Paracet). Mer alvorlige inflammatoriske symptomer kan behandles med kortikosteroider. I tillegg kan leger foreimmunsystemet endre medisiner som hydroksyklorokin (Plaquenil) eller cyklofosfamid (Cytoxan).