Digidexo.com

Sykdommer hos barn

Sykdommer hos barn


Barn får sykdommer akkurat som voksne. De kommer i kontakt med alle slags sykdommer og sykdommer i skolen og på lekeplassen. Uansett hva årsaken til infeksjon, er det mange sykdommer vanlig, men ikke eksklusivt for barn.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er en betennelse av membraner som dekker rygg akkord og hjernen. Hib-vaksinasjon, nå gis til barn, beskytter mot den ledende årsaken til bakteriell meningitt, Haemophilus influenzae type b.

Chicken Pox

Vanligvis fanget i ung alder, produserer vannkopper feber og en kløende, blistery utslett over hele kroppen, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Nå er en vaksine for vannkopper beskytter de fleste barn fra den.

Femte Disease

Fifth sykdom oppstår oftest hos barn, ifølge CDC. Ofte barn har kalde lignende symptomer, en rød ansikts utslett og en mild feber.

Kikhoste

Når kikhoste forekommer hos spedbarn, kan det slå svært alvorlig, sier CDC. Symptomene ligner vanlig forkjølelse, men også inkludere en gnagende, vedvarende hoste.

Respiratory syncytial virus (RSV)

RSV innehar førsteplassen for den vanligste årsaken til lungebetennelse og bronkiolitt hos barn under alderen ett, sier CDC. Det er en virusinfeksjon som påvirker øvre luftveier og lunger.