Digidexo.com

Årsaker til nyre infeksjoner

Nyrene er kroppens blod, avfall og vann filtreringssystem. Når de ikke fungerer som de skal, er du utsatt for komplikasjoner - noen som kan føre til livstruende tilstander. Infeksjoner i nyre, kalt pyelonefritt, trenger å bli behandlet for å unngå alvorlige helseproblemer.

Blære infeksjoner

Den vanligste årsak til nyre-infeksjoner er en infeksjon i urinblæren som sprer. Urin kan bli infisert av bakterier og denne bakterien kan formere seg. Den infisert urin kan deretter tilbake strømme inn i nyrene.

Infeksjoner i blodet

Noen ganger bakterier frigjøres under urinveiene kirurgi, nyre kirurgi eller med infeksjoner laget av et kunstig ledd. Denne bakterien kommer inn i blodet, slik at det å bli sluppet inn i nyrene.

Andre årsaker

En forstørret prostata eller nyrestein kan forårsake infeksjoner. Begge disse kan blokkere blæren tømmes fra, fører til en nyreinfeksjon.

Katetre

Kateter kan brukes til å hjelpe tømme blæren når du ikke klarer å urinere. Hvis røret er igjen i for lang tid, og infeksjon kan forekomme.

Behandling

Antibiotika er det første skrittet for behandling for en nyre infeksjon, og de trenger å bli tatt for et par uker. Smertestillende medikamenter kan brukes også om nødvendig. Noen pasienter finner lindring ved hjelp av en varmepute. I tilfelle av en alvorlig nyre infeksjon, må du legges inn på sykehus.