Digidexo.com

Triglyseridnivåer hos barn

Triglyseridnivåer hos barn


Triglyserider er naturlig forekommende fett og en av kroppens viktigste energikilder. Mens viktig del av prosessen for metabolisme, et overskudd av triglyserider i blodet fører til en tilstand som kalles hypertriglyseridemi --- en viktig risikofaktor for hjertesykdom.

Identifikasjon

Barn kan ofte ikke viser noen symptomer på hypertriglyseridemi. Det er imidlertid en sterk korrelasjon mellom fedme og høyt triglyseridnivåer i barn. Mat med høyt sukker og enkle karbohydrater, slik som brus, juice, bakevarer og godteri, har en tydelig effekt på triglyseridnivåer. Mangel på fysisk trening er en annen faktor som kan øke triglyserider. Lipid nivåer er også påvirket av flere forhold, blant annet diabetes, nyresykdom og hypotyreose.

Betydning

Mens det er mye fokus på triglyseridnivåer hos voksne, barneleger ofte overse farene ved forhøyede triglyserider i barn. Bevis viser at høye triglyseridnivåer hos barn og unge er en prediktor for hjertesykdom risiko i senere år. En 2009 Cincinnati Children Hospital Medical Center studie fant at 37 prosent av voksne hjertesykdom ofrene hadde forhøyede triglyseridnivåer som barn. I tillegg var barn med høye triglyserider mer sannsynlig å ha usikre triglyseridnivåer som voksne.

Testing

Triglyseridnivåer måles gjennom en enkel blodprøve som kalles en lipid profil. Denne testen måler også andre hjertesykdom risikofaktorer, inkludert total kolesterol og low-density lipoprotein (LDL). Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, bør barn i alderen 2 eller eldre får en lipidprofil hvis de har en familiehistorie med tidlig hjertesykdom eller har minst én forelder med betydelig forhøyet kolesterol eller triglyserider. En sunn triglyseridnivå hos barn er under 150 mg / dL.

Forebygging / løsning

Opprettholde et sunt kosthold og et fast program med trening er det første skrittet mot å senke triglyserider hos barn. Supplere med fiskeolje har også vist seg gunstig. En studie utført ved Barnas Heart Center fant at triglyseridnivåer hos barn og tenåringer med betydelige hjertesykdom risikofaktorer falt 32 prosent etter 12 uker med fiskeolje som tilskudd og tilslutning til en diett høy på protein, grønnsaker og frukt.

Betraktninger

Noen barn har en arvelig form av forhøyet kolesterol og triglyserider kjent som genetisk hyperlipidemi. Kosten modifikasjoner og fiskeolje tilskudd kan ikke være effektive i å redusere triglyseridnivåer hos disse pasientene. Noen leger anbefaler bruk av statin narkotika hos barn over en alder av 10 når livsstilsendringer ikke klarer å forbedre lipid nivåer, men de langsiktige effektene av statiner hos barn har ikke blitt godt undersøkt.