Digidexo.com

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

Slik unngår du at nyrecellekarsinom


Nyrecellekarsinom (RCC) eller nyrecelle adenokarsinom er den vanligste typen av nyrekreft. Det forekommer vanligvis hos personer i alderen 50 til 70 år og er mer utbredt hos menn enn kvinner. Vekst av nyre karsinomer ofte presentere seg selv som en enkelt masse innen nyrene. De kan også bli sett på begge nyrer samtidig. De blir vanligvis oppdaget når de blir store nok til å skape problemer. I alvorlige tilfeller er disse kreftceller har en tendens til å spre seg til forskjellige organer i kroppen, og gjør det vanskelig å administrere treatment.Symptoms av nyrecellekarsinom inkluderer nærvær av flanken smerte som føles bare på den ene side av kroppen mellom magen og ryggen område, utseende av en brun eller rustne urin som noen ganger sammen med blod, synes pasientens kropp drastisk tynn, hevelse i mageområdet, og utvidelse av en testikkel. Alle disse manifestasjoner er vanligvis ledsaget med frysninger, høy feber, kvalme og oppkast. For å beskytte systemet mot nyrecellekreft, gjelder følgende forebyggende tiltak.

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

Slik unngår du at nyrecellekarsinom

•  Spis mye frisk frukt og grønnsaker. Forbruker sunn mat vil øke immunforsvaret og hjelpe skjerme kroppen mot sykdom.

•  Slutte å røyke. Røyking svekker forsvarssystemet og kan doble risikoen for nyrecellekreft.

Pass på vekten. Fedme er en risikofaktor som må tas på alvor. Å opprettholde en ideell kroppsvekt er lik til å opprettholde et sunt liv.

Gjør minst 25 til 30 minutter daglig mosjon. Øvelse øker din samlede energi. Hvis du ikke er vant til å gjøre øvelser, kan du starte med å gå rundt i huset eller ri en stillestående sykkel. Husk å innlemme treningen med rytmisk pust.

Oppretthold et sunt blodtrykk. Hold alltid et øye med blodtrykket ditt ved å regelmessig gå til legen din eller ved å holde en sphygmomanometer (et instrument for måling av blodtrykk) hjemme for å sjekke blodtrykket ditt på en jevnlig basis. Se på kostholdet ditt, lære å praktisere en sunn livsstil, og unngå stresset induserende aktiviteter for å unngå høyt blodtrykk.

Drikk mye vann. God hydrering er en sunn måte å optimalisere kroppens funksjon. Det hjelper å utrydde giftstoffer i kroppen og bidrar til å holde nyrer og andre organer friske.

•  Unngå eksponering for skadelige kjemikalier. Eksponering for miljømessige toksiner (for eksempel asbest), øker risikoen for at kreftceller i kroppen. Hvis du arbeider i en fabrikk eller noen form for konstruksjon, sørg for å utstyre deg selv med verneutstyr, sammen med masker og hansker, for å ivareta sikkerheten.

8. Ta vitaminer. Tar multivitaminer er en god måte å beskytte mot kreftceller og andre som lurer patogener i omgivelsene.

Regelmessige kontroller er tilrådelig for pasienter som gjennomgår dialyse. Nyrepasienter er i høy risiko for å få nyrecellekreft. For å hindre at dette finner sted, konstant laboratorietester slik som urinanalyse, blir utført for å opprettholde en stabil tilstand.

Velg en sunn transplantasjon kandidat. Det finnes tilfeller der resipienter utvikler nyrecellekreft på grunn av den transplanterte nyren.