Digidexo.com

Juvenile Artrose og Revmatoid Artritt

Juvenile Artrose og Revmatoid Artritt


Slitasjegikt og leddgikt er livsforvandlende og ødeleggende sykdommer. De kan rane barn muligheten til å nyte de samme aktivitetene til andre barn deres alder. Begge tilstander er kjennetegnet ved smertefulle symptomer. Selv om begge er kroniske og ingen kur eksisterer, det finnes behandlingstilbud som kan hjelpe treg progresjon og lindre smerten.

Definisjon

The National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) definerer ungdoms leddgikt som "en gruppe av sykdommer som forårsaker smerte, hevelse, stivhet og tap av bevegelighet i leddene." Begrepet juvenil artritt (JA) brukes til å beskrive de 7 typer leddgikt hos barn og unge.

Prevalens

Statistikk fra Lands leddgikt data arbeidsgruppe, publisert på National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer nettsted, indikerer ca 294 000 barn mellom fødsel og 17 lider av noen form for leddgikt eller en revmatisk sykdom. Omtrent 1 av 1000 barn utvikler noen form for leddgikt.

Artrose

Artrose (OA) er den vanligste formen for leddgikt hos voksne. Artrose er en degenerativ felles sykdom. Med OA, brusk i leddene bryte ned. Uten brusk som en buffer, ben gni sammen resulterer i smerte, stivhet og tap av bevegelse. OA normalt presenterer i nakken, korsryggen, hender, hofter og knær. OA blir dårligere over tid. Symptomene på osteoartritt og den tilhørende skade oppstår over en periode på mange år.

Revmatoid Artritt

Juvenil revmatoid artritt (JRA) er en av de to klassifiseringsgrupper for kronisk leddgikt. JRA er den mest alvorlige av de artritt typer. Det er en autoimmun sykdom. Det er den nest vanligste formen for juvenil leddgikt. I JRA, angriper immunsystemet vev lining leddene. Sykdommen kan påvirke flere skjøter samtidig. Angrepene kan skje på begge sider av kroppen. Sykdommen kan påvirke andre deler av kroppen som hjerte, øyne og lunger. Sammen med de generelle symptomer, de spesifikke symptomer assosiert med JRA inkluderer muskelsvakhet, følelsen syk og tretthet. Symptomene på JRA utvikle seg raskt over en periode på noen uker eller måneder. Alvorlig skade fra JRA kan forekomme i løpet av kort tid.

Årsaker

Flertallet av JA tilfellene oppstår når kroppens immunsystem angriper friske organer eller vev. Legene vet ikke hvorfor immunforsvaret identifiserer feilaktig friske organer som fremmede inntrengere. Forskere tror to faktorer kommer sammen hos barn som utvikler JA. Først den genetiske sammensetningen av barnet gir ham en tendens til å utvikle sykdommen. For det andre, noe som fra omgivelsene, for eksempel en kald eller virus, som utløser starten av sykdommen.

Behandlingstilbud

JRA kan ikke forebygges eller kureres. Antirevmatiske medikamenter kan redusere progresjon og smerte av sykdommen og øke levealder, ifølge den australske regjeringen avdeling for helse og aldring. Metoder uten behandling omfatte fysioterapi og komplementære og alternative behandlingsformer.