Digidexo.com

Tegn og symptomer på tretthet og svakhet

Tegn og symptomer på tretthet og svakhet


Trøtthet og svakhet er symptomer på medisinske eller psykologiske forhold. Disse to symptomene ofte følger andre tegn og symptomer som hjelper klinikere diagnostisere den underliggende årsaken. Tegn er objektive funn som er tydelig for helsepersonell gjennomføre en fysisk undersøkelse. Symptomer er subjektive rapporter fra pasienten som kan bekreftes av skiltene. Selv om det ofte brukes om hverandre, tretthet og svakhet henviser til to svært forskjellige opplevelser, ifølge WebMD.

Definisjon av Fatigue

Fatigue er definert som føler seg sliten, utmattet eller mangler energi. Føler tretthet ikke nødvendigvis være en grunn til bekymring. Et vanlig eksempel kan være følelsen jet-lagged eller sliten etter altfor lite søvn. Kortsiktig tretthet er kroppens måte å fortelle deg å hvile og lade.

Definisjon av Svakhet

Svakhet "er en mangel på fysisk eller muskelstyrke og følelsen av at ekstra innsats er nødvendig for å utføre daglige aktiviteter som krever at du flytter dine armer, ben, eller andre muskler", ifølge WebMD. Igjen, slapphet kan ikke være en grunn til bekymring. Du ville naturligvis forvente å føle seg svak etter en hard treningsøkt eller uvanlig fysisk anstrengelse.

Årsaker til Fatigue

Langsiktig tretthet kan være forårsaket av følelsesmessig stress eller fysisk sykdom. Det kan også være en bivirkning av reseptbelagte legemidler, over-the-counter narkotika, street narkotika eller alkohol. Når langsiktig tretthet er ledsaget av andre tegn på alvorlig sykdom som pustevansker, unormal blødning eller vekttap eller vektøkning, er et besøk til legen anbefalte. Det er flere lidelser som resulterer i følelsen trett. En fysisk undersøkelse og laboratorieprøver kan ofte bidra til å bestemme hva årsaken kan være.

Årsaker Svakhet

Langsiktig svakhet kan være akutt eller kronisk. Svakhet som kommer plutselig og på den ene siden av kroppen kan tyde på et slag eller cerebrovaskulær sykdom. Kronisk svakhet kan skyldes en ubalanse av kjemikalier eller elektrolytter i blodet, over-eller under-aktivitet i skjoldbruskkjertelen eller, sjelden, sykdommer som myasthenia gravis.