Digidexo.com

Sene symptomer på Lyme sykdom

Lyme sykdom er forårsaket av en spirochete formet bakterie som heter Borrelia burgdorferi. Flått overføre Lyme sykdom hos mennesker. Sykdommen kan deles inn i tre stadier. De sene stadier av Lyme sykdom påvirke flere av kroppens systemer. Lyme sykdom er kureres med lege-foreskrevet antibiotika.

Stage One

Stage One Lyme sykdom symptomer ligner på influensa. Et utslett formet som en blink ofte forekommer på stedet av flåttbitt. Hvis et flåttbitt ikke er identifisert, er det mulig at Lyme sykdom kan gå ubemerket på dette stadiet. Sykdommen kan deretter videre.

Stage Two

I videregående Lyme sykdom, symptomene påvirker nervesystemet, muskel-og hjerte systemer. Symptomer på videregående, eller tidlig spres, Lyme sykdom inkluderer tåkesyn, hallusinasjoner, forvirring, talevansker, hjertebank, nummenhet, prikking, leddbetennelse og ansikts lammelse.

En generell følelse av tretthet, slapphet eller ubehag kan også følge tidlig disseminert Lyme sykdom.

Stage Tre

Den tredje fasen, også kjent som kronisk Lyme sykdom kan oppstå på personer som allerede har blitt behandlet på tidligere stadier. Motsatt kan noen pasienter ikke vet at de har sykdommen i det hele tatt fordi de tidligere symptomene var milde.

Kronisk Lyme sykdom kan forekomme hos pasienter i flere måneder til år etter den første infeksjonen. Disse sene symptomer inkluderer kronisk leddgikt og betennelse i de store leddene, humørsvingninger, hodepine, søvnvansker og nedsatt bevissthet.

Betraktninger

Symptomer som leddgikt og apati kan fortsette selv etter behandling av kronisk Lyme sykdom. Dette er noen ganger referert til som post-Lyme sykdom syndrom. Fortsatt bruk av antibiotika er vanligvis nyttig i behandlingen. Noen leger og forskere hevder at dette syndromet ikke skal assosieres med Lyme sykdom i det hele tatt, spesielt hvis det ikke er bevis for nåværende eller tidligere infeksjon med B. burgdorferi.

Statistikk

The Centers for Disease Control and Prevention anslår at forekomsten av Lyme sykdom økt 101 prosent i løpet av perioden 1992 til 2006 De fleste rapporterte tilfellene var fra New England til den øvre Midtvesten.