Digidexo.com

Solsikkeolje Fordeler

Solsikkeolje, populær i matlaging, er gult i utseende og lys i smak. Indianere var de første til å benytte seg av helsemessige fordeler forbundet med solsikkeolje. Dag fortsetter solsikkeolje som skal brukes for sine gode egenskaper.

Typer av solsikkeolje

Ifølge National Sunflower Association, er det tre typer av solsikkeolje: linoleic, høy oljesyre, og NuSun. Linoleic solsikkeolje inneholder høye nivåer av flerumettet fett, essensielle fettsyrer. Høy oleinsyre solsikke besitter en høy grad av enumettet fett. NuSun solsikkeolje inneholder mindre enn ti prosent mettet fett.

Vitamin E

Solsikkeolje er en utmerket kilde til vitamin E. Solsikkeolje inneholder mer av vitamin enn noen annen vegetabilsk olje. Ifølge NutritionData.com, en teskje solsikkeolje har 5,5 milligram (28 prosent av den nødvendige daglige verdi) av vitamin E. Vitamin E er en antioksidant som hindrer skade på menneskeceller.

Kardiovaskulære fordeler

Solsikkeolje har kardiovaskulære fordeler. Tar i mindre fett, spesielt mettet fett, er viktig for å redusere risikoen for koronar sykdom. Alle solsikkeolje inneholder lave nivåer av mettet fett. Solsikkeolje også reduserer kolesterol og et lavere kolesterolnivå bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdommer.

Cooking

Kokker på jakt etter måter å gi sunn mat valg innlemme solsikkeolje i matlagingen sin. Solsikkeolje kan brukes i høye temperaturer, noe som gjør den ideell for bruk i matlaging og steking. Mat som er tilberedt med solsikkeolje også bli friskere lenger.

For sunn hud

Solsikkeolje gir beskyttelse for huden som det kan være lett absorberes. Det tilbyr et beskyttende belegg som kan bidra til å forhindre infeksjon og betennelse, spesielt hos nyfødte med underutviklet hud. Solsikkeolje er også effektive i behandling av akne. Hudpleieprodukter, som for eksempel kroppsvask, rensemidler og kremer inneholder ofte solsikkeolje på grunn av sin naturlige kraft til å beholde hudens fuktighet.