Digidexo.com

Hva er fordelene med Curcumin eller gurkemeie?

Curcumin er en phytochemical funnet i krydder kalt gurkemeie. Dens latinske navn er Circuma longa, og det er kanskje best kjent for sin krydret, varmer kulinariske attributter. Gurkemeie vokser i overflod i India, og jordstengler er tradisjonelt høstet og solgt i tørket form i pulver, te, ekstrakter eller kapsler.

Kulinariske bruker

Gurkemeie er mest kjent for sin bruk i karri. Legge curry til dietten kan være den mest underholdende måte å få fordelene av curcumin.

Antioxidant fordeler

Curcumin kan bidra til å nøytralisere frie radikaler og redusere skader gjort av deres dannelse.

Anti-inflammatorisk fordeler

Curcumin kan senke nivåer av enzymer som er ansvarlig for inflammasjon og derved gjør det til et potensielt hjelpemiddel til inflammatoriske tilstander slik som artritt.

Sirkulasjonssystemet fordeler

Fordeler til sirkulasjonssystemet kan inkludere en reduksjon i blodplate-aggregering, forebygging av plakk i arterier og forbedring i total blodsirkulasjon.

Betraktninger

Curcumin viser potensielle fordeler i behandling av diabetes, fordøyelsessykdommer, kreft, øyebetennelse, og virale eller bakterielle infeksjoner. Videre studier er nødvendig for å fastslå omfanget av karri fordel.

Advarsel

De som har en obstruksjon av galleveier, tar blodfortynnende eller har andre helsemessige forhold bør oppsøke profesjonell helsepersonell om sikkerheten av curcumin.