Digidexo.com

Galleblæreoperasjon Infeksjon

Galleblæren er en liten, pæreformet ikke-vitale organ under leveren på høyre side av abdomen. Galleblæren lagrer galle produseres av leveren før det blir brukt i tynntarmen for å fordøye fettholdige næringsmidler. Når gallen ikke kan reise gjennom rørene som fører til tynntarmen (galleganger) som skyldes betennelse eller infeksjon, kan kirurgisk fjerning av galleblæren kan anbefales. Laparoskopisk kirurgi galleblæren, en cholecystektomi, er en fremgangsmåte hvor galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Under mer invasive åpen cholecystectomy, er galleblæren fjernes gjennom en stort innsnitt. Begge prosedyrer er utført under narkose i et sykehus. Risikoer som infeksjon er sjeldne, men forekommer.

Forholdsregler

Både utsette kroppens organer til luft og sette fremmedlegemer i kroppen din øker risikoen for en infeksjon. For å hindre muligheten for infeksjon, kan antibiotika være foreskrevet i flere dager før operasjonen. Antibiotika kan også bli levert via IV før og i løpet av operasjonen selv. I tillegg sterilisering av medisinske instrumenter, kjoler og masker; grundig hånd skrubbing; og kortere sykehusopphold alle minimere eksponering for bakterier og virus som kan føre til en infeksjon.

Initial Sykehus

Laparoskopisk galleblæren kirurgi prosedyren er vanligvis utføres på poliklinisk basis. Pasienter vanligvis forblir på sykehuset i flere timer for å sikre at de tolerert operasjonen godt, og det er ingen innledende problemer på grunn av infeksjon eller bivirkninger av anestesi. Utslippet er senere samme dag med instruksjoner for egenomsorg og overvåking. Åpne Kolecystektomifrekvens pasienter vil forbli på sykehuset i opptil seks dager for en lengre periode med overvåking og tilsyn utvinning.

Pain

Noen smerte er normalt etter galleblæreoperasjon på grunn av organer blir flyttet og gass inn i kroppen under operasjonen. Smerte toleranse varierer på individuell basis og overvåkes med et komparativt smerteskala. Smertestillende medikamenter leveres etter behov, alt fra ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen til narkotiske smertestillende midler. Kontakt legen din hvis smertene ikke begynne å avta etter noen dager, eller hvis det begynner å forverres. Dette kan være en indikasjon på gjenværende gallestein eller noen form for intern infeksjon.

Lungebetennelse

Lungebetennelse, en betennelse i lungene på grunn av infeksjon, oppstår av og til etter noen form for kirurgi, men mest spesielt abdominal kirurgi. Det er den vanligste dødelige infeksjon ervervet i et sykehus. Lungebetennelse er preget av grunne pust og oppbevaring av slimete, og den påfølgende svekket evne til å hoste mens helbredelse fra operasjonen selv. For å holde lungene fungerer godt og minimere risikoen for lungebetennelse, kan det hende at helsepersonell har du utfører dype pusteøvelser eller puste inn et incitament spirometer.

Innsnitt området

Snittet fra galleblæren fjerning er vanligvis stengt med kirurgiske stifter, masker eller steri-strip limet hud nedleggelser. En oppfølging avtale er deretter planlagt ca en uke til 10 dager etter inngrepet for å fjerne stifter eller sting, eller for å sjekke fremdriften av de sterile strips. Det er viktig å holde såret tørt og rent for å hindre smitte til sting har grodd. Ta en dusj er vanligvis tillatt, men fordype såret i vannet under et bad er ikke tillatt mens såret er åpent. Endre bandasjer som beskrevet i utslippet papirene. Lær å kjenne forskjellen mellom normal drenering og type pus-fylt drenering som indikerer utviklingen av en infeksjon. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis drenering utvikler en gul farge og tykkere konsistens.

Bile Duct Injury

Galle kanaler er rør som fører fra leveren inn i galleblæren og galleblæren inn i tynntarmen. Kirurgiske instrumenter til forårsake skade på gallegangene under galleblæren fjernes. Selv et lite hakk i en av kanalene kan forårsake lekkasje galle. Hvis galle lekker inn i magen, er det mulighet for å utvikle en alvorlig og smertefull infeksjon. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis smertene ikke avtar etter noen dager eller begynner å forverres. Behandling for skadde gallegangene varierer avhengig av plasseringen og arten av skade, men vanligvis innebærer smertebehandling og antibiotika.

Pankreatitt

En ytterligere risiko for galleblæren kirurgi er utvikling av pankreatitt, betennelse i bukspyttkjertelen, på grunn av infeksjon. Symptomer på pankreatitt smerte, feber, gulsott, kvalme og oppkast. Behandling for pankreatitt innebærer å gjenopprette kroppens elektrolytt og væskebalanse, og administrere den resulterende smerte.