Digidexo.com

Medisinsk hjelp for mageproblemer

Medisinsk hjelp for mageproblemer


Magen nød kan være en gripende problem. Mange vanlige lidelser kan være selvbehandlet; andre krever ekspertisen til en lege og noen ganger en spesialist. Å vite når du skal gå til legen din er viktig.

Identifikasjon

Mange mageproblemer skyldes våre dietter og vår hektiske livsstil. Angrep av halsbrann, dårlig fordøyelse og gass kommer fra å spise for fort, drikker for mye alkohol, og en stressende livsstil.

Halsbrann og dårlig fordøyelse også truffet de som overindulge i fet, stekt eller krydret mat.

Gravide kvinner lider av morgenkvalme og oppkast kan være alvorlige. Andre årsaker til oppkast er stress, matforgiftning, bakterier og virus.

Unngå matvarer som brokkoli, kål og bønner hjelper avverge gass problemer. Fiber er bra for deg, men skal du gradvis bygge opp inntaket for å unngå luft i magen. Unngå kullsyreholdige drikkevarer og tyggegummi å redusere gass.

Forstoppelse er et vanlig mage problem. Du kan unngå dette ved å drikke rikelig med væske, særlig vann, og ved å spise nok fiber-rik mat som hele korn, grønnsaker og frukt.

Mat sensitiviteter, virus, bakterier, matforgiftning eller stress kan føre til diaré. Drikk rikelig med væske og følg Brat kosthold anbefales på vaden.stanford.edu: bananer, ris, applesauce og toast.

Bivirkninger av enkelte medisiner kan være skyldige i halsbrann og forstoppelse. Lette disse plager med over-the-counter medisiner som syrenøytraliserende og anti-kvalme produkter, og ved å følge et sunt kosthold og redusere stress.

Medisinsk behandling

Noen symptomer på mageproblemer er alvorlige, ifølge mayoclinic.com. Har noen uforklarlig vektøkning eller tap undersøkt. Årsaken kan være leversykdom, kreft, thyroid et problem eller en malabsorpsjon lidelse.

En profesjonell bør behandle magesmerter som er ledsaget av feber som er høy eller ikke vil gå bort.

Søk medisinsk hjelp hvis du opplever uforklarlige endringer i avføring som blodig, svart, eller tarlike avføring, diaré som varer lenger enn en uke, forstoppelse av tre uker eller mer, og oppfordrer til å gjøre sitt fornødne oftere.

Følelsen fornøyd etter å ha spist svært lite kan tyde på irritabel tarm syndrom eller tilstander som esophageal kreft eller en tarmobstruksjon.

Oppsøk lege hvis magesmerter er så alvorlig at du ikke kan sitte eller finne en komfortabel posisjon, eller du kan ikke flytte uten å legge smerte. Brystsmerter som følger magesmerter, kvalme og oppkast kan indikere et hjerteinfarkt.

Du vet kroppen din best, og når du er i tvil, bør du søke profesjonell hjelp.