Digidexo.com

Hvordan behandle Hypotyreose og vekttap

Skjoldbrusk lidelser ha ulike årsaker, enten problemet er med skjoldbruskkjertelen, hypofysen eller hypothalamus. I tilfeller der hypofysen er berørt, er ikke nok hormon utgitt for å stimulere skjoldbruskkjertelen. Oftere er imidlertid angriper immunsystemet i skjoldbruskkjertelen som resulterer i produksjon av for lite thyroid hormon. En underaktiv skjoldbruskkjertel, eller hypotyreose, bremser stoffskiftet, noe som kan føre til en rekke symptomer som tretthet, forstoppelse og vektøkning. Tilstanden kan ikke kureres, men kan behandlingen forbedre symptomer.

Bruksanvisning

Se legen din om screening for stoffskiftesykdommer. Hvis testene viser at du har en underaktiv skjoldbruskkjertelen, kan helsepersonell foreskrive medisiner for å erstatte lave nivåer av skjoldbruskkjertel hormon. I de fleste tilfeller må folk som lider av hypotyreose fortsette å ta medisinen, selv etter at de har symptomer bedre. Behandling av tilstanden krever typisk livslang thyroid erstatningsterapi.

Ta noen medisiner foreskrevet for å behandle hypotyreose i henhold til din lege og / eller apotek instruksjoner. Din helsepersonell vil bestille regelmessige blodprøver for å være sikker på at tilstanden blir kontrollert. Hvis du fortsatt har symptomer som muskelsmerter og svakhet, leddstivhet og hevelse, eller uforklarlig vektøkning, kan medisinen må justeres. En syntetisk form av T4 hormon tas gjennom munnen er en vanlig behandling.

Snakk med legen din om en diett og mosjon plan for å kontrollere vektøkning i forbindelse med hypotyreose. Regelmessig mosjon og spise en lav karbohydrat diett arbeid for å øke metabolismen. Øvelser som bygger muskelmasse kan hjelpe deg å forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Husk at selv om stoffskiftet spiller en rolle, til slutt, det er nivået av fysisk aktivitet og antall kalorier du spiser og drikker som i hovedsak påvirker vekten din.

søke behandling for eventuelle relaterte næringsstoffer mangler. Det kan være nødvendig å ta visse kosttilskudd, derfor diskutere muligheten med din lege. Selv om det ikke lenger er et betydelig problem her i USA, er mangelen på kosten jod en primær årsak til hypotyroidisme i andre områder av verden. Ifølge en rapport utgitt av Centers for Disease Control and Prevention, er tilstrekkelig jod i kosten er nødvendig for skjoldbruskkjertelen til å produsere tilstrekkelige nivåer av skjoldbrusk hormoner (se Reference 3). Mangler i selen og sink kan også påvirke skjoldbruskkjertelen.

Øv daglig egenomsorg tilnærminger. Øvelse i 30 minutter til en time minst fire eller fem dager hver uke. Spis nutritiously inkludert tilstrekkelige mengder næringsstoffer som B-vitaminer, folsyre, selen og jod i kosten. Gå ut i solen oftere, også. Femten minutter av sollys tidlig på morgenen og igjen i de sene ettermiddagstimer kan hjelpe deg å opprettholde vitamin D-nivåer gjennom hele vinteren. Dette er spesielt viktig fra oktober til april, da dagslys timer er kortere. Vitamin D er viktig for å opprettholde et sunt immunsystem.

Tips og advarsler

  • En komplikasjon til hypotyreose er høyt kolesterol og relaterte høyt blodtrykk, som begge kan føre til økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Vegetarianere har større risiko for å utvikle jod mangel, noe som kan føre til redusert skjoldbruskkjertelen. Selv om hypotyreose kan bidra til vektøkning, er det ikke den eneste årsaken. Noen vektøkning kan være relatert til legemet holde på vann, et symptom på hypotyroidisme. Vanligvis er ikke mer enn 20 til 25 pounds av vektøkning direkte tilskrives en under aktiv skjoldbruskkjertelen.