Digidexo.com

Tre viktigste årsakene til tannkjøtt sykdom

Tannkjøttsykdom, også kjent som periodontal sykdom, er infeksjon av vev som omgir og støtter tennene. Det er to stadier av tannkjøttsykdom: gingivitt og periodontitt. Gingivitt innebærer bare bløtvev. Tannkjøttet vil blø når børstet eller analysert, er vev betent, tannkjøtt er rødlig og følsom, og dårlig ånde kan være til stede. Periodontitt er den andre fasen av tannkjøttsykdom, der giftstoffer erodere tannkjøttet. Bone blir infisert, blødning og hevelse er mer uttalt, begynner tannkjøttet å falle, er dårlig ånde til stede og bein tap kan være tydelig på røntgen.

Bakterier

Bakterier, den viktigste årsaken til tannkjøttsykdom, svekkes den bærende bein og tannkjøtt vev. Dersom disse områdene ikke er skikkelig rengjort, de resterende bakterier, sammen med matrester og væsker, vil inngi på tann og under tannkjøtt. Denne oppsamlingen, som kalles plakk, er en klebrig usynlig lag av bakterier som dannes på tennene og tannkjøttet. Inneholder bakterier som produserer giftstoffer som irriterer og skade tannkjøttet, blir plakk forkalket og utvikler seg til en crusty innskudd kalt tartar, som bare kan fjernes av en tannlege. Det tar bare 24 timer for ufarlige bakterier å bli smittsomme og forårsake periodontal betennelse.

Hygiene

Dårlig munnhygiene eller utilstrekkelig rensing av tenner også forårsaker periodontal sykdom. Tannlege besøk bør være planlagt hvert halvår for å sjekke for plakk, lommer av bakteriell infeksjon og skade. En grundig skraping og rensing av tennene vil fjerne eventuelle problematiske buildup og gi en god basis for eventuelle sykdom eller tannsykdommer.

Munntørrhet

Tørr munn, definert som den reduserte strømmen av spytt, kan bidra til tannkjøttsykdom. Spytt, rikt på oksygen, er et naturlig forsvar mot tannkjøttsykdom, som ikke kan blomstre i godt oksygen miljøer. Denne tilstanden kan være forårsaket av medisiner, sterke tannkrem, avføringsmidler og et svekket immunsystem. Ved behov kan fås resept for kunstig spytt.

Risikofaktorer

Mens bakterier er den viktigste årsaken til periodontal sykdom, andre faktorer som bidrar til denne tilstanden, inkludert graviditet, diabetes, medisiner, røyking, bruk av narkotika, ernæringsmessige mangler og genetikk. Så mye som 30 prosent av befolkningen kan være genetisk utsatt for å utvikle periodontal sykdom.

Forebygging

Fordi plakk begynner å bygge opp 4four til 12 timer etter børsting, utføre vanlig tannhygiene ved å børste og tanntråd to ganger om dagen er en viktig faktor i å kontrollere tannkjøttsykdom.

Spise en balansert diett av frisk frukt, grønnsaker, melk og fisk er anbefalt, som er halvårlige tannlege besøk. Endre din tannbørste hver tredje måned og bruker tartar-kontroll tannkrem kan også bidra til god munnhygiene.