Digidexo.com

Hvordan kan et Broken Toe Heal?

Hvordan kan et Broken Toe Heal?


Ikke alle tå skader eller brudd krever inngripen fra en lege. Hvis smertene ikke forsvinner med vanlig smertestillende midler, se etter noen av følgende symptomer: blå eller grå hudfarge, numbnes, prikking eller et åpent kutt eller sår. Disse symptomene trolig kreve legehjelp.

Hvis du ikke har noen av de viktigste symptomene, kan du sannsynligvis ta vare på tå selv. Tape den ødelagte tå til tå ved siden av det ved hjelp av medisinsk tape. Taping to tær sammen holder den ødelagte tå rett mens det gror. Bone vil vokse, men det vil ikke vokse rett hvis tå ikke holdes rett.

Dersom bruddet ikke krever kirurgi, legg is på tå hver fjerde time i ca 30 minutter hver gang for to dager. Tå kan begynne å gro raskere hvis hevelsen er brakt ned raskere. Så lenge du har hevelse, holde foten støttet opp. Du må gi tå fire til seks uker å helbrede. Om nødvendig, kan legen gi deg krykker å gå med.

En X-ray kan bidra til å avgjøre om din tå må settes tilbake på plass med en nål eller en skrue. Hvis du lar en alvorlig brukket tå er slik det er, vil benet vokser i hakket. Tå vil gro, men ikke riktig, og som kan føre til problemer med å gå og kan også gjøre deg mer utsatt for leddgikt.