Digidexo.com

Hvordan Les triglyserider Testresultater

Hvordan Les triglyserider Testresultater


Triglyserider er en form for fett i blodet ditt og sjefs måten kroppen lagrer energi. De fleste triglyserider er funnet i fettvev. I en omfattende lipid profil, skal du motta testing for HDL og LDL kolesterol samt triglyserider. Resultatene dine vil ikke vise om du har noen spesielle sykdommen, men de er en indikator på risikoen for hjertesykdom.

Bruksanvisning

•  Vurdere risikoen for hjertesykdommer ved hjelp av ikke bare dine triglyserid test nivåer, men også din generelle helse og livsstil.

Sjekk din kolesterol også. Personer med høye triglyserider har ofte høye kolesterolverdier i tillegg.

Les testresultatene som følger: Et normalt nivå er mindre enn 150 mg / dL. En grensenivå er mellom 150 og 199 mg / dl. Hvis nivået er 200-499 mg / dL du anses å ha høy risiko for hjertesykdom. Les et nivå på 500 mg / dL eller mer å bety at du er på svært høy risiko.

Diskuter høye triglyseridnivåer med helsepersonell, spesielt hvis du har koronarsykdom. Høye nivåer har vært forbundet med en økt forekomst av dødsfall hos pasienter som allerede har koronarsykdom.

Evaluer resultatene dine med helsepersonell å avgjøre om en behandlingsplan er nødvendig. Hun kan foreskrive medisiner eller niacin å senke triglyserider. Det er naturlig og holistisk metoder som kan vurderes også.

Ta eventuelle nødvendige tester for å finne årsaken til forhøyede triglyserider. Et høyt nivå av triglyserider kan signalisere en underliggende sykdom, som for eksempel en underactive skjoldbruskkjertelen glad, levercirrhose, en diett for høy i karbohydrater og for lite protein, ukontrollert diabetes, nyreproblemer eller bukspyttkjertel problemer.

Senk triglyseridnivåer ved å opprettholde en sunn vekt, får regelmessig mosjon, slutte å røyke og drikke kun i moderate mengder. Kontrollere diabetes og høyt blodtrykk vil også hjelpe.

Svært lave triglyserider kan tyde på en overaktiv skjoldbruskkjertel, en diett for lavt på fett, underernæring eller malabsorpsjon.

Hint

  • Du kan bruke et hjem test kit for å få et ganske nøyaktig bilde av triglyserider.
  • Personer med en diett svært høy i karbohydrater (mer enn 60 prosent av kaloriene) vanligvis har høye triglyseridnivåer. Det er viktig å spise en balansert, hjerte-sunt kosthold.
  • Få jevn triglyserid tester og diskutere resultatene med legen din. Ofte er høye triglyserider ikke diagnostisert før etter alvorlige komplikasjoner oppstår.