Digidexo.com

Faktaark om Type 2 Diabetes

Faktaark om Type 2 Diabetes


Type 2 diabetes er en kronisk progressiv sykdom hvor kroppen enten ikke produserer insulin, ikke effektivt bruke insulin eller produserer en utilstrekkelig mengde insulin for å hjelpe kroppen få energi inn i cellene.

Betydning

Verdens helseorganisasjon sier at 90 prosent av de estimerte 171 millioner diabetikere i verden er type 2 diabetikere. En diabetiker dør hvert 10. sekund, ifølge WHO.

Årsaker

Selv om genetikk kan spille en rolle i en persons predisposisjon for type 2-diabetes, ifølge American Diabetes Association, spiller fedme stor rolle i de som blir diabetiker.

Symptomer

Symptomer på type 2 diabetes inkluderer økt tørste, økt sult, økt vannlating, vekttap, en følelse av svakhet og tåkete syn.

Behandling

Type 2 diabetes kan behandles med oral medisiner og insulin injeksjoner, men den primære behandling er kosthold og mosjon, noe som kan bidra til å reversere sykdommen.

Advarsel

Ubehandlet type 2 diabetes kan føre til hjertesykdom, nyresykdom, høyt blodtrykk, hjerneslag, nerveskader og dårlig tilheling av sår. Den ADA anbefaler at hvis du har noen symptomer på diabetes, ser du helsepersonell umiddelbart.