Digidexo.com

Bivirkninger av Pomegranates

Granateple har eksistert i tusenvis av år, og dens opprinnelse kommer fra Iran til Afrika. I dag er det i hovedsak ansett en Midtøsten eksport, men granateple trær kan finnes overalt hvor det er et temperert klima med moderat fuktighet.
Populariteten av granateple kan være relatert til påstanden om at det er høy i antioksidanter, som sies å være viktig for å opprettholde sunn cellevekst og blod renhet.

Fakta

Den granateple er spioneringen som en av naturens beste kilder til antioksidanter. Oksidasjonen av molekyler i kroppen og dens spesifikke effekter på den generelle helse er uklart, men det er vitenskapelige bevis som støtter ideen om at oksidasjon av molekyler kan ha en skadelig effekt på eksisterende celler og ny cellevekst. Dette er grunnen til at mange mennesker leter etter måter å øke kroppens evne til å bekjempe oksidering ved å innføre kosttilskudd og andre elementer som er høy i antioksidanter.

Myter

Mens behovet for et visst nivå av antioksidanter i kroppen er ubestridelig, bør noen av påstandene som blir gjort bli undersøkt mer grundig før den blir ansett saklig. Det er krav at det å ha et høyt nivå av antioksidanter i kroppen kan redusere effekten av alt fra menstruasjonsproblemer til prostatakreft. Som med alle nye funn- om helsebehandlinger, trenger mer undersøkelse gjøres før noen solide uttalelser om den samlede fordelene av antioksidanter bør aksepteres som fakta.

Fordeler

Granateple frukten er kjent for å gi høye nivåer av vitamin C og kalium, og å være en god kilde til fiber. De er vurdert som ikke inneholder noe fett, inkludert den mye omtalte transfett, og de er lav i kaloriinntak.
Granateple kan inntas ved å drikke juice eller inges frøene, og den har en god smak. Den tykke hvite membranen som omgir frøet arils er veldig bitter og syrlig og bør ikke inntas.

Potensielle skadelige bivirkninger

Den mest vanlig rapporterte bivirkning av granatepler som kan klassifiseres som skadelig ligner på en allergisk reaksjon. Selv om det ennå ikke er endelig fastslått at det er faktisk en allergi mot frukt, symptomene er klassiske allergiske reaksjoner. Disse omfatter hudreaksjoner, som elveblest, utslett og kløe; Luftveisplager, som tungpustethet og pusteproblemer; hevelse i munn, hals, lepper og tunge, og en rapportert problemer med å svelge. Disse reaksjonene kan oppstå selv om det har vært noen tidligere negativ reaksjon på granatepler.

Forholdsregler

Noe frukt, grønnsaker eller ernæringsmessig element generelt kan spises på et sjeldent basis uten alvorlige bivirkninger, så lenge du ikke har en allergi mot stoffet. Helseproblemer kan og vil oppstå når for mye av et visst innslag er inge; noen av disse effektene kan være mindre, mens noen kan være mer alvorlig. Som med alle tillegg til diett, bør råd fra en kvalifisert lege eller en ernæringsfysiolog følges for å unngå alvorlige helseproblemer.