Digidexo.com

Hva er Sandblåsing for tennene?

Sandblåsing for tennene er en relativt ny tann prosedyre som kan bli anvendt i stedet for boringen for å hjelpe rene tenner og fjerne råte. De fleste pasienter foretrekker dette til bore fordi er ikke så vondt og ikke har noen av samme ubehagelig lyder så mange folk forbinder med turer til tannlegen. Denne teknikken er også kjent som luft slitasje.

Slik fungerer det

Air slitasje er ofte kalles "sandblåsing for tennene" på grunn av sin åpenbare likhet med sandblåsing. I stedet for sand, er en kraftig strøm av aluminiumoksyd som brukes. Og i stedet for å rense noe som maling av en vegg, forfall er "sprengt" ut av overflaten av tennene.

Fordeler

Luft slitasje kan brukes i stedet for en bore for mange men ikke alle --- --- tannrengjøringsprosedyrer. Denne teknikken kan brukes til å fjerne plakk, tannråte og med noen flekker. Tennene kan være forberedt for hulrom og andre prosedyrer, og bidra til å avdekke skjulte hulrom i tennene. Luft slitasje er også raskere enn tradisjonell boring, og gjør det mulig for tannlegen å behandle flere deler av munnen på et enkelt besøk.

Forholdsregler

Vanligvis er en dental dam brukes til å beskytte de deler av munnen og tannkjøttet som ikke vil bli behandlet av luften slitasje teknikk. Vernebriller er også generelt slitt av både pasient og tannlege under prosedyren for å minimere risikoen for partikler inn i øynene.

Smerte

Luft abrasjon er generelt ansett som en smertefri fremgangsmåte, særlig når sammenlignet med mange tradisjonelle tann teknikker. Men noen pasienter føler en liten mengde av smerte. Spesielt noen pasienter føler ubehag når partiklene brukes i teknikken slå tannkjøttet i stedet for tennene. En forsiktig tannlegen kan begrense at kontakt og begrense potensialet for smerte på samme tid.

Bivirkninger

Det finnes ingen etablerte bivirkninger av luft slitasje eller sandblåsing for tennene metoder. Ingen medikamenter blir brukt i fremgangsmåten, og pasienter som er generelt ikke bedøvet (med mindre et beroligende middel som kreves for en egen dental prosedyre utføres i den samme sesjon).