Digidexo.com

Østradiol og hårvekst

Østradiol og hårvekst


Østradiol er en form for det kvinnelige hormonet østrogen, en viktig regulator for mange prosesser i den menneskelige kroppen. Den kan brukes som behandling for en rekke medisinske tilstander, inkludert tørrhet og irritasjon vaginal, behandling av menopause symptomer eller forebyggelse av osteoporose. Estradiol kan også anvendes for å behandle visse typer kreft. Som de fleste medikamenter, kan estradiol føre til noen bivirkninger, inkludert uvanlig hårvekst.

Funksjon

Ifølge Endokrine Anmeldelser, østrogener påvirker frekvensen av huden celledeling hos mennesker og dyr. De kontrollerer også størrelsen og aktiviteten i talgkjertlene, oljeproduserende kjertler i hårsekken. Østrogener, slik som østradiol, er også ansvarlig for å kontrollere nivåene av andre hormoner som påvirker hårvekst, inkludert mengden av testosteron i hårsekken.

Typer

Østradiol-basert medisinsk behandling finnes i flere forskjellige typer, som kan påvirke hårvekst på forskjellige måter. For eksempel kan ifølge Drugs.com, østradiolvalerat, Østradiol Cypionate og Estradiol Acetate føre til at håret til å vokse på nye steder, eller det kan forårsake hår tynning eller tap. Extradiol / Norethindron kan føre til hårtap, men det pleier å være mild. Aktuelle programmer av østradiol kan føre til hårtap på og rundt stedet av behandlingen.

Betraktninger

Mens østradiol behandlinger kan føre til uønsket hårtap hos kvinner som tar dem for overgangsalder og lignende forhold, kan de faktisk stoppe hårtap hos andre kvinner. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, er hormonbehandling en felles systemisk behandling for kvinner som lider av androgene eller male-hormonet, håravfall. Disse kvinnene har lave nivåer av progesteron og østrogen, eller for-høye nivåer av mannlige kjønnshormoner, og lider av tynning og skallethet på grunn av denne ubalansen.

Expert Insight

Ifølge AJP - Endocrinology and Metabolism, hemmer estradiol hårvekst hos mus når de påføres på huden, selv i meget lave doser. Hormonet hindrer hårsekken fra å bevege seg til hvilefase til vekstfasen. Andre steroider brukt i denne studien resulterte i mye lavere nivåer av veksthemming.

Advarsel

Håravfall eller uvanlig hårvekst er en irriterende, men i hovedsak ufarlig, bivirkning av østradiol. Kvinner som tar dette stoffet bør kontakte sin lege umiddelbart hvis deres bivirkninger inkluderer også hevelse i munn, tunge eller ansikt, klumper i brystet, tale eller synsforstyrrelser, alvorlig hodepine eller oppkast. Alvorlige reaksjoner på østradiol er sjeldne, men kan være svært farlig.