Digidexo.com

Ikke-farmakologisk behandling av hypertensjon

Ikke-farmakologisk behandling av hypertensjon


Hypertensjon, den medisinske termen for høyt blodtrykk, kan noen ganger bli behandlet uten reseptbelagte medisiner. Det er endringer i livsstil som kan gjøres som bidrar til å senke blodtrykket. Selv om en strengt naturlig rute bør bare søkes med tilsyn av en lege, har farmakologisk behandling av hypertensjon vært vellykket for mange mennesker.

Spise sunt, balanserte måltider

Selv om alle bør holde seg til en sunn diett, bør de med hypertensjon vier spesiell oppmerksomhet til maten de spiser. Hele, ubehandlet mat som er lav i fett er det sunneste, så hypertensjon pasienter bør prøve å unngå fast food så mye som mulig. Spesifikke matvarer som har vist seg å redusere blodtrykket nivåer inkluderer hele korn, friske frukter, friske grønnsaker og kaldt vann fisk. Det er også viktig å konsumere den daglige anbefalte mengden av kalium.

Reduser inntak av natrium

En diett som er høy i natrium kan i stor grad bidra til høyt blodtrykk. National Institutes of Health utstedt en spesiell pressemelding på natrium og blodtrykk i 1998 Denne utgivelsen sier at folk "bør forbruker ikke mer enn 2400 mg natrium per dag." Dette er lik 6 g salt. Siden salt er skjult i mange bearbeidet mat, er det best for pasienter med høyt blodtrykk å holde seg borte fra bordsalt helt.

Tren regelmessig

Regelmessig fysisk aktivitet vil forbedre pasientens generelle helse, spesielt hjerte-karsystemet. Når hjertet er sunn og sterk, kan det pumpe blod med letthet. Dette letter belastningen på arterier og selvsagt senker blodtrykket. The Mayo Clinic anbefaler ca 30 minutter med aerobic aktivitet på de fleste dager i uken. Dette trenger ikke å skje i et treningsstudio, men. Aktiviteter som å klippe plenen, gå i trapper og gang vil være nok.

Avslutt røyking / drikking

Tobakksrøyk og overdrevent alkoholinntak er bra for systemet på mange måter. Men disse er enda mere skadelig for de med hypertensjon, da de i stor grad øke risikoen for slag og hjerteinfarkt. De som ønsker å naturlig redusere sine blodtrykket bør gi opp å røyke helt. Selv drikker i moderate mengder er vanligvis fint, er noe mer enn en eller to drinker per dag regnes som usunn.

Håndtere stress

De langsiktige effektene av stress på hypertensjon er ikke klart, men det er kjent at stress kan føre til midlertidige toppene i blodtrykket. De som arbeider med mye stress, enten hjemme eller på jobb, trenger å lære å slappe av for å få blodtrykket under kontroll. Pusteøvelser, meditasjon og positive daglige affirmasjoner er bare noen få måter å håndtere stress. I noen tilfeller kan det være best å gjøre en stor livet endring, for eksempel å finne en ny karrierevei som er mindre stressende.