Digidexo.com

Kortisol Deficiency

Kortisol er viktig for sunn funksjon av kroppen din. Det er kjent som stresshormon fordi det skilles ut når det oppstår påkjenninger. Kortisol mangel kan føre til helseproblemer, så det er viktig å ha blodet i normalområdet. Ifølge MedlinePlus, hvis kortisol er lav, kan du ha Addisons sykdom eller hypopituitarisme.

Funksjon

Kortisol fungerer på mange systemer i kroppen, inkludert sirkulasjons, immun-og nervesystemet. Den har en funksjon i metabolismen av fett, karbohydrater og proteiner.

Normale kortisolnivå

Normalt skal kortisolnivå i blodet være mellom 6 og 23 mikrogram per desiliter, ifølge MedlinePlus. Hvis en blodprøve avslører dine nivåer for å være under dette området, kan det hende at kortisol anses utilstrekkelig, og legen kan prøve andre tester for å fastslå årsaken.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er egentlig en mangel på kortisol. Det skjer når det er skade på binyrene - det organ som har ansvar for å produsere kortisol. Infeksjoner, blødninger eller svulster er mulige årsaker til sykdommen.

Hypopituitarisme

Med hypopituitarisme, hormonet ansvarlig for å utløse produksjon av cortisol (adrenocorticotropin, eller ACTH) er ikke produsert så mye som det skal være, forårsaker en kortisol mangel. Hypopituitarisme kan skyldes hjernesvulster eller hodetraumer.

Betraktninger

Ifølge MedlinePlus, kortisol nivåene varierer i løpet av dagen. For eksempel, hvis din stresset før du tar en kortisol test, kan nivåene være høyere enn normalt. Dessuten vil kvinner som tar p-piller har høyere kortisolnivåer enn normalt.