Digidexo.com

Måter å senke blodtrykket

Måter å senke blodtrykket


Høyt blodtrykk eller hypertensjon, kan være en "stille" sykdom --- det noen ganger viser ingen symptomer i mange år. Men det kan skade blodårene og øke risikoen for hjerneslag, nyresykdom og hjertesykdom, og kan også føre til åreforkalkning. Det finnes både reseptbelagte og naturlige måter å senke blodtrykket tilgjengelig.

Medisinering

Reseptbelagte medisiner er en frontline behandling for de som allerede er diagnostisert med hypertensjon. Mer enn ett medikament er ofte foreskrevet for behandling. Vanlige typer blodtrykkssenkende medisiner inkluderer diuretika, betablokkere, ACE-hemmere, kalsiumkanalblokkere og alfablokkere.

Diuretika er vann piller som hjelper rense kroppen for overflødig natrium og væske, mens betablokkere arbeide for å blokkere effekten av adrenalin, og ACE-hemmere hindre blodkar fra constricting fra kjemikalie angiotensin II. Kalsiumkanalblokkere arbeide for å blokkere kalsium fra å komme inn celler, og hindrer blodårene fra sammentrekkende. Alfablokkere bidra til å holde blodårene åpne.

Vanlige bivirkninger av reseptbelagte antihypertensive medikamenter inkluderer svimmelhet når du går fra legging / sittende til stående, lav kalium i blodet, søvnløshet, døsighet, munntørrhet, hodepine, oppblåsthet, forstoppelse og depresjon. Men noen ganger har seksuelle bivirkninger.

Livsstil

Holde stress på et håndterbart nivå er viktig i å håndtere hypertensjon, som stress fører blodtrykket til å stige midlertidig. Hvis du lider av konstant eller hyppig stress, kan dette bli problematisk. Øv en form for avslapning, for eksempel meditasjon eller yoga for å senke stressnivået.

Det er også en god idé å holde vekten på et sunt nivå. Folk som er overvektige er mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk. Jo mer en person veier, jo mer press kroppen trenger for å sirkulere blodet gjennom arteriene. Følg DASH diett (se nedenfor) og mosjon på regelmessig basis. Kardiovaskulær trening er svært nyttig. Målet for å trene minst fem timer i uken. Selv aktivitet rundt huset, for eksempel hagearbeid, kan gjøre en forskjell.

Overvåke blodtrykket med jevne mellomrom. Se for noen trender. Tar blodtrykket hjemme kan sikre at du ikke lider av "hvit frakk" hypertensjon, eller høyere blodtrykk i legekontoret. Du kan kjøpe en på-hjem blodtrykksmåler fra ditt lokale apotek.

Diet

Det er en spesiell diett for å hjelpe høyt blodtrykk kalt DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension). Dette spiser planen omfatter åtte til ti porsjoner med frukt og grønnsaker, syv til åtte porsjoner med hele korn, to til tre porsjoner med magre meieriprodukter og mindre enn to porsjoner av kjøtt per dag. DASH arbeider for å senke systolisk blodtrykk (øverste rekke en blodtrykksmåling) med mer enn 11 poeng og diastolisk blodtrykk (den nederste tallet i en blodtrykksmåling) med mer enn fem poeng. DASH er også lav i fett og kolesterol. Forbruk av rødt kjøtt, søtsaker og sukker er begrenset.

Omega-3 fettsyrer også bidra til å senke blodtrykket. Fisk eller fiskeolje kosttilskudd er en god kilde til omega-3 fettsyrer.

Ifølge en artikkel publisert av HealthDay nyheter i juli 2009, en internasjonal diett studie viste en 4,74 prosent høyere inntak av glutaminsyre (aminosyrer i vegetabilske proteiner) inntas som en del av total protein resulterte i 1,5 til 3-poengs reduksjon i det gjennomsnittlige systoliske blodtrykket og en 1 til 1,6-punkt lavere diastolisk blodtrykk.