Digidexo.com

Ulike typer Hypertension

Hypertensjon er en annen betegnelse for høyt blodtrykk. Konstant høyt blodtrykk fører til at hjertet til å jobbe mye hardere enn det normalt bør og kan skade hjernen, nyrer, koronararteriene og øynene. Hypertensjon er den viktigste årsaken til slag. Det finnes flere forskjellige typer av hypertensjon og alle kan være svært farlig hvis ikke tatt vare på.

Gestational hypertensjon

Gravide kvinner kan utvikle flere forskjellige typer hypertensjon med en av dem er gestational hypertensjon. Gestational hypertensjon er vanligvis utviklet etter det tjuende svangerskapsuke. Høyt blodtrykk som skjer i 6 til 8 prosent av alle svangerskap i USA.
Forskere, på dette punktet, er ikke klar over årsakene til svangerskaps hypertensjon. De vet at svangerskaps hypertensjon påvirker blodstrømmen til organer slik som lever, hjerne, nyrer og morkake. En gravid kvinne er ofte diagnostisert ved å ta flere blodtrykket opplesninger hele dagen. Hvis hun er diagnostisert med gestational hypertensjon, kan legen anbefale medisiner, en nei-salt økende kosthold, sengeleie, hyppigere prenatal besøk, tidlig levering (etter 36 uker) eller bare observasjon.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en unik tilstand som er funnet hos gravide kvinner. Andre navn kan inkludere toxemia, akutt hypertensiv sykdom og graviditet induserte hypertensjon. Svangerskapsforgiftning er vanlig under en kvinnes første graviditet, men kan også forekomme i fremtidige svangerskap også. Dette er en svært farlig tilstand som kan oppstå i 3 til 4 prosent av alle svangerskap og er den ledende årsak til foster og mors død, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.
En spesifikk årsak til svangerskapsforgiftning er ikke kjent, men det er visse faktorer som kan øke risikoen for å utvikle svangerskapsforgiftning. Faktorene har reoccurring hypertensjon før du blir gravid, overvekt før graviditeten, har høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning i et tidligere svangerskap, conceiving et barn under 20 år eller over 40 år, være gravid med flere babyer på en gang , eller å ha diabetes, leddgikt, nyresykdom, sklerodermi eller lupus. Det er kjent at med preeklampsi kan det føre til redusert blodstrøm til leveren, retina, nyrer, hjerne og morkake.
Symptomer på svangerskapsforgiftning kan variere, men vanligvis inkluderer høyt blodtrykk, unormal vektøkning, hevelse i ansikt og hender, protein i urinen, magesmerter, hodepine og synsproblemer. Sørg for å holde alle dine planlagte avtaler med legen din slik at de kan spore eventuelle problemer som kan oppstå under svangerskapet.

Isolert systolisk hypertensjon

Isolert systolisk hypertensjon er den vanligste typen av høyt blodtrykk hos eldre amerikanere. De fleste mennesker med isolert systolisk hypertensjon har ikke noen høyt blodtrykk symptomer. Det kan også ta flere år å merke noen symptomer på isolert systolisk hypertensjon. De fleste mennesker ikke engang klar over at de har det før de har en systolisk blodtrykk lesing som er for høy.
Faktorer som kan øke risikoen for å ha isolert systolisk hypertensjon er å være overvektig, blir eldre, har diabetes, røyking, eller å være en kaukasisk mann eller en afrikansk-amerikansk. Disse faktorene er ikke en risiko i seg selv.
Isolert systolisk hypertensjon er vanligvis behandlet med blodtrykket medisiner eller endringer i livsstil. En gjennomsnittlig persons blodtrykk bør være mindre enn 140/90, så hvis din ikke er det, må du snakke med legen din om alternativer for å redusere blodtrykket.
Hvis isolert systolisk hypertensjon forblir ubehandlet kan det føre til et hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, nyresykdom, blindhet eller andre forhold.

Prehypertensjon

Prehypertensjon er en tilstand som er i mellom normale blodtrykksmålinger og høyt blodtrykk opplesninger og er vanligvis symptomfrie. I det siste, var opplesninger 140/90 anses som høy og noe annet var i normalområdet. Men etter omfattende gjennomgang over hele verden, hadde et vitenskapelig panel lært mye mer om risikoene knyttet til høyt blodtrykk. Studiene viste at risikoen for å dø av slag eller hjertesykdom begynte å stige når blodtrykk økt over 115/75.
Prehypertensjon er definert som blodtrykket opplesninger mellom 120/80 og 139/89. Personer som har blodtrykket lesing i denne serien er også oppfordret til å gjøre livsstilsendringer som å miste vekt, trene, kutte ned på salt, redusere alkoholinntaket, spise mer frukt, grønnsaker og flere magre meieri matvarer.

White-Coat Hypertensjon

White-coat hypertensjon er i om lag 40 prosent av personer med prehypertension. Det er beskrevet som å ha en forhøyet systolisk blodtrykk mellom 140 og 180 på leger kontor og en normal avlesning på mindre enn 140/90 når ut av kontoret. White-coat hypertensjon er noe folk opplever når de besøker legekontoret. Blodtrykket kan endres i løpet av dagen. Ting som kan føre til at blodtrykket endre er nivået på trening, stress, mengde spenning, holdning og nikotin bruk.
Hvis du er mistenkt for å ha hvit-coat hypertensjon, kan legen be deg om å overvåke blodtrykket hjemme. De kan også be deg om å bære en enhet som kalles en ambulerende blodtrykk skjerm. Denne enheten er vanligvis bæres i opptil 24 timer og tar blodtrykket hvert 30. minutt.

Farene

Hvis du mistenker at du har høyt blodtrykk, kan du gå til legen din og få det sjekket. Det er mange farer forbundet med hypertensjon. Noen farer er skade på hjerte, skade på blodårene, skade på hjernen, skade på nyrene, skade på øynene, og enda verre, død.