Digidexo.com

Typer av Hormonelle vekst arrangører

Typer av Hormonelle vekst arrangører


Hormoner er naturlige kjemiske forbindelser produsert av kjønnsorganene. De har en viktig rolle i vekst og utvikling, med det mannlige hormonet (testosteron) og det kvinnelige hormonet (progesteron) som påvirker seksuelle og fysiske egenskapene til mennesker og dyr. Fordi hormoner kan ha en så stor innvirkning på vekst og utvikling, har betydelig forskning er gjort for å utnytte disse effektene i landbruk, sport og medisin. Det er nå ulike typer av naturlige og kunstige hormonelle vekst promotant produkter (hgps.)

Østrogener

Østrogener er naturlig forekommende steroider som øker konsentrasjonen av veksthormoner i kroppen. Injeksjon med østrogen stimulerer anabole prosessen med celledeling, skjelettvekst og proteinsyntese, som fremmer muskelvekst. De veksthormoner fremmes med østrogen også øke oksydasjonen av fettet for å gi mer drivstoff til kroppen for muskelbygging.

Testosteron

Den mannlige steroid, testosteron, fremmer også produksjonen av naturlige veksthormoner i kroppen, som øker celledeling, proteinsyntese og muskelbygging. Veterinærer og rnchers ofte bruke den for "etterbehandling" kastrerte okser, som styrer ikke er i stand til å produsere den hormonelle steriod seg etter at noen fjerner sine testikler. Idrettsutøvere bruker noen ganger det ulovlig å forbedre idrettslige prestasjoner og lovlig å bekjempe mannlige overgangsalderen.

Somatotropin

Steroider som østrogen og testosteron stimulerer produksjonen av veksthormoner, men i økende grad i medisin og landbruk, hormoner vekst selv administreres direkte. Naturlig forekommende veksthormoner kalles somatotropin.They fremme fysisk vekst, celledeling og bygge muskler hos mennesker og dyr. De fleste veksthormoner i moderne medisin er klonet, ved hjelp av rekombinant DNA dyrket i bakterier injisert med menneskelige gener. Disse ble utviklet for å behandle dvergvekst, men har nå blitt mye brukt for å fremme vekttap og muskelvekst.

NPA veksthormon

NPA veksthormon, også kjent som Cadaver veksthormon, er naturlig forekommende somatotropin som ikke har blitt dyrket ved hjelp av rekombinant DNA. men har vært dyrket fra hypofysen kjertler av lik. Som med somatotropin, fremmer NPA veksthormon celledeling og muskelvekst hos mennesker. Dette var en mye brukt form for hormonbehandling i løpet av 1960 og 1970, men ble forbudt i 1980 når pasienter som hadde fått NPA veksthormon i løpet av 1960 utviklet Creutzfeldt-Jakobs sykdom, den menneskelige form for "kugalskap".