Digidexo.com

Tjenesten hunder og medisinske forhold

Tjenesten hunder og medisinske forhold


Ifølge Americans with Disabilities Act, servicehunder beskrevet som "enhver førerhund, signal hund, eller andre dyr individuelt opplært til å yte bistand til en person med en funksjonshemming." Funksjonshemming trenger ikke å være synlig, slik som å være blind eller rullestol-bundet. Faktisk kan en tjeneste hund bistå i behandling av mange uventede medisinske forhold samt forbedre en funksjonshemmet person uavhengighet og syn på livet.

Synshemning

En av de tidligste skriftlige nevner hunder ledende blinde og svaksynte er i en episk dikt skrevet av Elizabeth Barrett Browning publisert i 1856 kalt "Aurora", der hevder hun, "The blind mann går uansett hvor hunden trekker / Og så jeg besvart. " Henvisningen innebærer en felles kunnskap om førerhunder siden lenge før Browning tid. Folk har trent hunder til å lede sine menneskelige følgesvenner gjennom travle gater, studiesteder og arbeidsplasser for å føre aktivt liv minst siden det 19. århundre, om ikke før.

Lammelser og quadriplegia

De med paraplegi og quadriplegia ofte bruke tjenestehunder for å bistå i dagligdagse aktiviteter. Komme sokker ut av en skuff, åpne en dør og plukke opp en droppet handleliste er alle utfordringer som noen med disse verdifall som ikke kan utføre på egen hånd. En tjeneste hund gir mulighet til å utføre daglige oppgaver uten konstant bistand fra et annet menneske.

Epilepsi

Epilepsy er en forstyrrelse i hjernen som forårsaker anfall. Tjenesten hunder kan være til stor hjelp, som noen hunder kan varsle sine menneskelige følgesvenner før utbruddet av et anfall. Denne muligheten er sjelden, men kan være viktig for å forebygge skade, som beslag gjør en person i stand til å kontrollere kroppsbevegelser. De fleste tjenestehunder for epileptikere er bistå under og etter et anfall ved å bo med personen under anfallet eller hente medisiner og / eller assistanse etterpå.

PTSD

PTSD, eller post-traumatisk stresslidelse, er en psykologisk reaksjon på farlige situasjoner, slik som krig. Mange veteraner har kommet tilbake fra krigen til å oppleve mareritt, personlighetsforandringer, sinne problemer og til og med fornærmende tendenser til kjære. PTDS lider ansette tjenestehunder for å bistå dem i en rekke måter. En tjeneste hund vil hjelpe sin person finne og huske å ta medisiner, vekke ham fra mareritt, roe ham da hans sinne blir truende og hjelpe ham fysisk hvis han har symptomer som svimmelhet eller forvirring.

Autisme

Autisme spektrum lidelse er en forstyrrelse i hjernen som hindrer verbal utvikling og sosiale ferdigheter. Barn med autisme har ofte store ragnarokk enn de minste endringer i rutinen, kan ikke håndtere sosiale utflukter eller situasjoner og ender opp med å leve svært strukturerte, lune liv. Tjenestehunder for autistiske barn har vist seg å hjelpe engasjere barnet sosialt mens lettelser hennes frykt for uforutsigbare hendelser og endring. Barna har også vært kjent for å vise følelser og empati lettere når du arbeider med en tjeneste hund, som er en reversering fra typisk autistisk atferd.

Andre psykiatriske lidelser

Tjenesten hunder også hjelpe mennesker som lider av bipolar og angst lidelser samt depresjon. Mens de oppgavene hunden skal utføre for å hjelpe sin behandleren vil variere mye fra person til person --- alt fra å bringe medisiner for å våkne en bedøvet behandleren opp om morgenen --- det er løfte om at slike motstandere vil hjelpe personen reintegrere som en funksjonell medlem av samfunnet gjennom hjelp en tjeneste hund kan gi.