Digidexo.com

Skilt og symptomer på pankreatitt

Pankreatitt er en medisinsk tilstand som påvirker bukspyttkjertelen, en lang kjertel som ligger bak magen i øvre mageregionen. Pankreatitt er betennelse i denne kjertelen, som produserer ulike enzymer som hjelper sterkt i fordøyelsesprosessen, og regulerer sukkernivået i kroppen. Mens akutt pankreatitt er kortsiktig og presenterer alvorlige symptomer, kan kronisk pankreatitt vare mye lenger og presentere alvorlige komplikasjoner.

Akutte Signs

De viktigste symptomene på akutt pankreatitt er smerter i øvre del av magen som synes å stråle ut rundt til personens tilbake. Når noen spiser, vil han føle denne smerten øke betydelig. Kvalme, brekninger og feber er også mulig.

Kroniske symptomer

Noen som har kronisk pankreatitt vil ha bouts av smerte, men også kan ha dårlig etter måltider og kan gå ned i vekt til tross for en sunn appetitt. I tillegg kan hennes avføring være "fet" og har en usedvanlig dårlig lukt.

Smerter fra Pankreatitt

Smertene som følger pankreatitt kan være litt lettet når den enkelte lener seg fremover eller mens han ligger nede krøller kroppen hans inn i fosterstilling. Buken vil være svært øm, selv for den minste berøring.

Diabetes

Når cellene i bukspyttkjertelen er alvorlig skadet av tilstanden i løpet av tiden, kan deres evne til å produsere insulin bli kompromittert. I sin tur kan dette føre til diabetes.

Andre komplikasjoner

Mye mer alvorlige symptomer kan utvikle kronisk pankreatitt, inkludert underernæring og nyresvikt. Bukspyttkjertelkreft, en svært dødelig form for kreft, er sterkt knyttet til pankreatitt.