Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av blackstrap melasse?

Hva er de helsemessige fordelene av blackstrap melasse?


Blacks melasse er biprodukt av behandlingen av sukkerrør til raffinert sukker. Det legger en litt bittersøt, robust smak til matvarer som pepperkaker og bakte bønner. Denne tykk, mørk brun sirup er svært konsentrert og inneholder en rekke helsemessige fordeler.

Jern og kobber

Blacks melasse inneholder høye nivåer av jern og kobber. Iron gir energi og øker metabolismen. Kobber hjelper menneskekroppen benytte jern, fjerne frie radikaler og produserer melanin.

Kalsium

Det er en kalsium-rik mat. Kalsium er nødvendig for å fremme sunne tenner og bein, blod-clotting evner, enzymaktivitet og toksin fjerning.

Magnesium og kalium

Den inneholder gode mengder av magnesium og kalium. Magnesium tjener som et naturlig kalsiumkanalblokker, mens kalium hjelper muskler kontrakt på riktig måte.

Mangan

Det er også en stor kilde til mangan, et spor mineral som hjelper kroppen syntetisere fettsyrer og produsere energi fra karbohydrater og proteiner.

Calorie Count

En sunn fettfritt søtningsmiddel, den inneholder bare ca 32 kalorier i en 2 ts. servering.

Morsomme fakta

Melasse var det mest populære søtningsmiddel til slutten av det 19. århundre da prisen på raffinert sukker falt til et rimelig nivå.